Undgår censur: Her er brystvorte-billederne, der snyder Instragram

Det sociale medie Instagram tillader billeder af mænds nøgne bryst, men ikke kvinders. Men hvad nu, hvis man ikke kan se forskel?

Det er ingen hemmelighed, at de sociale medier ikke tillader, at brugerne lægger hvad som helst op.

Billeder af nøgne kroppe bliver hurtigt fjernet, men nu har tre amerikanske studerende formået at udfordre reglerne: Instagram-kontoen Genderless Nipples - kønsløse brystvorter - har fundet et lille, men betydningsfuldt hul i reglementet. Det skriver The Guardian

Det sociale medie tillader nemlig billeder af mænd med bar overkrop, men billeder af kvinders bare bryster bliver censureret. På Genderless Nipples indsender kontoens myndige følgere billeder af brystvorter, som er fotograferet helt tæt på, så det ikke kan ses, om de sidder på en mand eller en kvinde. Og dermed undgår de censur. 

Kontoen har nu eksisteret i seks uger og kun ét af kontoens 72 billeder er blevet ramt af Instagrams censur-politik. Og det billede var ironisk nok af en mands brystvorte.

Brystvorterne skal skabe ligestilling  

Kontoen med de mange brystvorter har nu over 55.000 følgere og får tilsendt omkring 90 brystvortebilleder om dagen. Det glæder de tre reklame-studerende bag, Evelyne Wyss, Morgan-Lee Wagner og Marco Russo. 

- Vi er ikke imod reglerne, men vi mener, at reglerne bør rette sig lige meget mod alle køn, siger Evelyne Wyss til The Guardian.

- Samfundet ændrer sig. Vi vil vise, at Instagrams retningslinjer ikke fungerer i nutidens samfund.

Instagram selv har ikke kommenteret på kontoens metoder, men fastholder sine censur-regler. Det ser altså endnu ikke ud til, at der foreløbigt bliver ændret på, at alle videoer og billeder som viser noget seksuelt, kønsdele eller close-ups af nøgne bagdele eller kvindebryster bliver tilladt. Amning og billeder af brystopererede kvinder er dog lovligt.  

Kvinder kæmper for bare bryster

På Genderless Nipples skriver de formålet med kontoen øverst: 

- Støtter ALLE køn. Mænd må vise brystvorter, kvinders bliver bandlyst  - lad os ændre politikken! 

Det er ikke første gang, at der er blevet kæmpet mod de sociale mediers diskriminerende retningslinjer. Omkring år 2014 begyndte bevægelsen #FreeTheNipple, som kæmpede for kvinders ret til at vise sin bare overkrop på sociale medier såvel som generelt. Masser af kvinder lagde - og ligger stadig - billeder ud af deres bare bryster med det tilhørende hashtag.

Vil du selv bidrage til Genderless Nipples? Følg kontoens instruks og tag et billede af din ene brystvorte med samme afstand som en dåsesodavand. Brystvorten skal helst være stiv og uden hår, så Instagram har sværere ved at kende forskel, skriver kontoindehaverne.