Unge jobansøgere frasorteres på grund af upassende profilfotos

16x9
Arkivfoto. Foto: Linda Kastrup / Scanpix Denmark

Flere unge, der søger job, får nej på grund af billedet på jobansøgningen.

Trutmund. Kavalergang. Fadbamser. Flirteri. 

Unge danskere vedhæfter alt for ofte et upassende foto af sig selv, når de sender en jobansøgning af sted. Det kan betyde, at de bliver sorteret fra i ansættelsesprocessen til fordel for folk med de samme kvalifikationer og et mere lødigt billedvalg, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten lørdag.

Advarslen kommer fra erhvervslivet i forlængelse af en oplevelse, som landets største vikarbureau, JKS, havde lige efter nytår. Her resulterede et stillingsopslag i en håndfuld ansøgninger med upassende fotos.

Det fik bureauets afdelingschef, Carina Nielsen Smedegaard, til at opfordre unge mellem 18 og 25 år til at tænke sig om, skriver Jyllands-Posten.

- Når billederne byder på trutmund, kavalergang eller en art flirteri, bladrer sådan én som jeg hurtigt videre, skriver hun på de sociale medier og møder opbakning fra en hel stribe ansættelseschefer, der sukker over tilsvarende oplevelser og over for Jyllands-Posten betegner det som et generelt fænomen og en afgørende faktor i et lige ansøgerfelt. 

Diskvalificerende element

Videncentret Dansk HR, der rådgiver firmaerne på feltet, kalder de sexede fotos for et diskvalificerende element. 

- Der er ingen tvivl om, at det er et ”no-go”, hvis du spørger HR-chefer og rekrutteringsbureauer,« forklarer Mette Nørlem, chief of staff hos Dansk HR, til Jyllands-Posten.

Både Gymnasieelevernes Sammenslutning og Dansk Erhverv efterlyser skolevejledning i mødet med arbejdsmarkedet.