Samfund

Jim Lyngvild beskyldt for at være homofob: Nu bliver han fjernet fra mindesmærke i Berlin

Jim Lyngvild mener, at sagen viser, at homoseksuelle mænd har en tendens til at være "de største kællinger", når det kommer til at føle sig forfulgt.

En kyssevideo med modemanden Jim Lyngvild har igennem flere år været en fast bestanddel af et officielt mindesmærke i Berlin for homoseksuelle, der blev forfulgt i Nazi-Tyskland.

Men efter et tip fra en dansk turist er videoen i denne uge blevet fjernet.

Årsagen er, at homoseksuelle Jim Lyngvild ifølge det tyske svar på LGBT (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) - LSVD - er både homofob, sexist og nationalist.

Efter et besøg ved mindesmærket, tippede den unavngivne danske turist for nyligt det tyske magasin Siegessäule om, at en ”dansk nationalist” er med i en kort film, der vises ved mindesmærket, som også kaldes Homo-Denkmal.

Jim Lyngvild i den kortfilm, der indtil for nyligt blev vist ved Homo-Denkmal.

I filmen, der er optaget i 2008 med Thomas Vinterberg som instruktør, kysser Jim Lyngvild en anden mand. Han har tidligere udtalt til Ekstra Bladet, at han var stolt over, at der efter hans død ville være sådan et minde - men sådan skulle det altså ikke gå.

Gestern wurde der Film im Homo-Mahnmal ausgetauscht, weil dort der dänische Nationalist Jim Lyngvild zu sehen war, der...

Posted by Siegessäule on Tuesday, January 10, 2017

Lyngvild: Hvordan kan en homo være homofob?

Siegessäules artikler kritiseres Jim Lyngvild for sit venskab med Pia Kjærsgaard, for racistiske kommentarer, og for at han ikke kan lide homoseksuelle. De artikler var ifølge Siegessäule selv medvirkende til, at filmen i denne uge blevet fjernet på opfordring fra LSVD.

Noget som hovedpersonen selv kun har latter til overs for.

- Hvor er det skønt. Det her viser, at nogle, især homoseksuelle mænd, har en tendens til at være de største kællinger, når det kommer til at føle sig forfulgt eller indtage offerrollen. Hvorfor skulle det gøre mig til en dårligere homoseksuel, at jeg er ven med Pia Kjærsgaard? Derudover er det mig den morsomste gåde, at jeg som homoseksuel mand skulle være homofob, siger Jim Lyngvild til Ekstra Bladet.

LSVD bekræfter over for Ekstra Bladet, at de har været aktive i sagen.

- Vi var totalt i chok og misfornøjede, da vi fandt ud af, at en af deltagerne i videoen er kendt for at have ytret homofobiske, sexistiske og nationalistiske holdninger. I denne uge konfererede vi derfor med foreningen bag mindesmærket. Vi anbefalede, at man erstattede filmen med en anden, der allerede var tilgængelig, skriver talsmand Markus Ulrich fra LSVD i en mail til Ekstra Bladet.

Tager afstand fra det homoseksuelle miljø

Jim Lyngvild er gift med en mand, men i 2015 bakkede han op om Dansk Folkepartis folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker, der kaldte homoseksualitet naturstridigt.

- Hvis alle mennesker sprang ud som homoseksuelle, ville verden stoppe. For guds skyld, ikke for mange af de der bøsser. Så stopper udviklingen jo, sagde Jim Lyngvild dengang.

Han uddybede, at han helst ikke vil associeres med det homoseksuelle miljø.

- Jeg lever ikke i den der bøsse-boble, hvor man skal rende rundt og bøsse den af. Det er sådan noget fjolleri. Min seksualitet deler jeg kun med ét menneske, og det er min mand.

Jim Lyngvild har tidligere støttet Dansk Folkeparti, men er i dag medlem af Det Konservative Folkeparti.