Samfund

Isbjørnen Ivan flytter til Jylland efter skilsmisse

Efter 10 års samliv gik den ikke længere. Isbjørnene Ivan og Noelle trækker stikket og flytter hver til sit.

En skilsmisse bliver i dag til virkelighed.

Det er isbjørnene Ivan og Noelle, der flytter fra hinanden efter 10 års samliv. De to har ikke formået at få forholdet til at svinge, og derfor skal Ivan nu flyttes til Skandinavisk Dyrepark i Kolind på Djursland. Håbet er så, at Ivan finder en mage, som synes om ham der, mens Noelle får en ny mand fra Rusland.

Isbjørnehannen fra Rusland har tidligere vist sig at være leveringsdygtig i isbjørneunger, så håbet er, at Noelle, som er i brunst, snart vil få unger.

Stressede af dårligt forhold

For at få sendt Ivan til Skandinavisk Dyrepark fra København, har man måttet bedøve den 654 kilo tunge isbjørn, så han kunne komme ind i det bur, som han skal transporteres i. 

Ivan er 11 år gammel, og har boet i Københavns zoologiske have i 10 år. I løbet af den seneste tid har Noelle dog vendt ham ryggen, og det dårlige forhold mellem de to har stresset dem begge.

Har tidligere været på besøg i Jylland

Det er ikke første gang, at Ivan skal en tur til Skandinavisk Dyrepark. Ivan var i 2014 sendt på nogle måneders ferie i den jyske dyrepark, så han og Noelle kunne få en pause fra hinanden. Noelle var angiveligt drægtig, og det gav nogle spændinger mellem de to. Men den midlertidige pause viste sig altså ikke at være nok, og derfor slutter forholdet mellem de to nu endegyldigt.

- Jeg er sikker på, at han glæder sig til at komme derover. Han har jo været derovre på sommerferie. Nogle af de frustrationer han har haft, det håber vi så, at han får udlevet på nogle andre måder derovre, siger Carsten Grøndahl, som er chefdyrlæge i Københavns Zoo.