Samfund

Alle har hørt om en dårlig håndværker - men vi er godt tilfredse alligevel

Fire ud af fem danskere mener, at kvaliteten af det håndværksarbejde, der bliver udført i Danmark, er god.

De fleste kan fortælle historier om dårlige håndværkere.

Alligevel er danskerne generelt ret godt tilfredse med kvaliteten af det håndværksarbejde, de får udført. Det viser en ny måling lavet af Megafon for TV 2.

Ifølge målingen er 81 procent helt eller delvist enig i, at den generelle kvalitet af det håndværksarbejde, der udføres i Danmark, er god.

Den høje tilfredshed med håndværkerne bekræftes også af Bolius - Boligejernes Videncenter.

- Generelt er boligejerne mere tilfredse, end mange går og tror. I vores undersøgelse har 72 procent gode erfaringer med deres håndværkere.

Det siger Ole Vedsted, der er rådgiver hos Bolius, og henviser derudover til Bolius’ årlige brugertilfredshedsundersøgelse fra 2016, hvor der indgår arbejde udført af både danske og udenlandske håndværkere.

Ole Vedsted mener, at grunden til at mange kender til de negative historier simpelthen er, at der er mere at fortælle om.

- Når man har indgået en aftale, så regner man jo med, at arbejdet bliver udført efter bogen. Så man bliver nok mere overrasket, hvis tingene ikke går som planlagt, siger han.

Det er dog ikke alt, danskerne er lige tilfredse med. Ifølge målingen fra Megafon er 32 procent af danskerne uenige i at håndværkerne er gode til at overholde aftaler og tidsfrister.

Hos Bolius kender de også til denne problematik og bekræfter at det er noget, der trækker gevaldigt ned i forbrugerens syn på håndværkeren, hvis det sker.

- Det er jo hamrende irriterende, hvis man har taget fri fra arbejde, og så håndværkeren aldrig kommer. Det er der desværre en del, der har oplevet, siger Ole Vedsted.

Østeuropæerne er bedre end sit rygte

Over de seneste mange år har arbejdskraftens fri bevægelighed og EU-udvidelserne mod øst betydet at flere og flere østeuropæiske håndværkere har søgt mod Danmark.

Fremkomsten af østeuropæiske håndværkere i Danmark har ført mange diskussioner med sig, men ifølge Ole Vedsted fra Bolius er danskerne også her gode erfaringer.

- I vores undersøgelse fra 2015 kunne vi se, at brugerne var lige godt tilfredse med dansk og udenlandsk arbejdskraft. Det var også derfor 2015 var det sidste år, vi målte på det.

Er du også godt tilfreds med håndværkere? Vi vil gerne høre dine gode eller dårlige oplevelser med danske eller udenlandske håndværkere? Kontakt os på rh@stv.dk eller mhos@tv2.dk og følg med torsdag den 12. januar klokken 20.00, når TV 2 sætter fokus på dansk og østeuropæiske håndværkere i serien ‘Danmark mod Østeuropa’.