Samfund

Günther narret af falske kvinder på nettet: - De svarede altid det samme

Datingside kræver penge fra kunder med falske profiler.

På datingsiden matchclub.dk kan man chatte med forskellige kvindelige profiler, der ofte viser interesse for brugere af siden.

Ønsker man at chatte med en af "kvinderne", koster det 9 kroner per besked. Men det er ikke rigtige personer, der gemmer sig bag profilerne. Profilerne styres af personer, der er ansat til at udgive sig for at være kvinder, som søger en date.

Det skriver Jyllands-Posten.

Kostede ni kroner per besked

En af de mænd, der har benyttet siden, er Günther Link fra Vejle. Han oprettede en profil på siden og fik med det samme interessen at føle fra flere forskellige profiler.

Når han ville svare på deres henvendelser, kostede det ham ni kroner hver gang.

- Så spurgte jeg nogle af dem, jeg chattede med, om vi ikke kunne skrive sammen på email eller Facebook i stedet for. Det ville de ikke, fordi de ikke ville udlevere private oplysninger, fortæller han til TV 2.

Svaret var også nej, da han tilbød, at de kunne ringe til ham med hemmeligt nummer.

Føler sig krænket

Da flere af de ”kvinder”, han snakkede med, svarede på hans henvendelser med samme ordlyd, blev han mistænksom. Derfor undersøgte han nogle af de profiler, han havde kontakt med, og fandt ud af, at de benyttede billeder fra udenlandske hjemmesider.

Man føler sig til grin. Og man føler sig krænket.

Günther Link, bruger af Matchclub.dk

- Man føler sig til grin. Og man føler sig krænket. De leger med folks følelser og drifter og stjæler folks penge samtidig, siger Günther Link og fortsætter:

- Du tror, du sidder og snakker med en sød dame, og så sidder der i virkeligheden en mand og skriver til en.

- Grov overtrædelse af markedsføringsloven 

Günther Link henvendte sig til personerne bag hjemmesiden, fordi han følte sig snydt. De afviste hans anklager med, at der blot var tale om underholdning. Senere blev hans profil slettet fra siden.

Ifølge Jyllands-Posten står det med små grå bogstaver på grå baggrund på hjemmesiden, at man forbeholder sig ret til at sende beskeder via selvskabte profiler. 

Jyllands-Posten har både talt med Trine Baumbach, der er lektor i strafferet ved Københavns Universitet og Jakob Steenstrup, der er juridisk medarbejder hos Forbrugerrådet Tænk. De er begge kritiske over for fremgangsmetoden.

- Vi er ikke engang i en gråzone. Det er efter min opfattelse grove overtrædelser af markedsføringsloven og grænsende til bedrageri, siger Jakob Steenstrup.