Samfund

Biograf- og koncertoplevelser spoleres af dårlige manerer

Mange biograf- og koncertgænger bliver forstyrret af snak og larm fra andre gæster.

Sidemandens mobil bipper gentagne gange under biografforestillingen.

Sangerinden lukker øjnene og sender de mest dybfølte toner ud i salen, men et fåtal hører det, fordi en flok koncertgæster knævrer løs, skriver metroxpress. 

En biografbillet løber op i 150-175 kroner, og en koncert på et etableret spillested koster hurtigt det dobbelte. Men det er langtfra alle, der får fuld valuta for pengene.

Flere end hver fjerde danske biograf-, koncert-, teater- eller foredragsgænger er inden for de seneste to måneder blevet forstyrret af højlydt snak, ringende mobiltelefoner eller lignende, viser en undersøgelse, YouGov har foretaget for metroxpress. 

Glemmer de andre gæster

På et af Københavns største spillesteder, Vega, oplever kommuBBnikationschef Ditte Sig Kramer, at der er sket et skred. Selv om Vega på skærme ved indgangen henstiller til at gemme snakken til baren efter koncerten, sker det ofte og oftere, at folk ikke viser hensyn.

- Flere og flere bruger koncerter som et socialt mødested frem for at mødes på en bar eller café og snakke. De glemmer, at de andre gæster altså har givet 350 kroner for at høre en koncert, siger hun og tilføjer, at publikum ofte holder selvjustits ved at prikke hinanden på skulderen, når der bliver snakket for meget. 

Rasler med slikposen

I Nordisk Films 20 biografer hører højtlydt snak og bimlende mobiltelfoner ifølge salgs- og markeringschef Jacob Elkjær-Hansen til sjældenhederne. 

- Nogle bliver generet, hvis sidemanden rasler med slikposen. Vi har alle forskellige tærskler. Det er undtagelsen, at vores kontrollører må skride ind og bede nogen blandt publikum dæmpe sig, siger han. 

Kilde: YouGov for metroxpress

1.019 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet har svaret i perioden 16.- 18. december 2016.

Der har tidligere været debat om uro i biografer. Blandt andet da Inger Støjberg blev forstyrret i biografen og delte det på Facebook.

- Jeg er lige kommet hjem fra biografen. Her sad en flok indvandrerdrenge på vel omkring 14-15 år bag ved mig, og generede fra start til slut. De sparkede på stolen, talte, kommenterede og kastede med slik, skrev Inger Støjberg dengang i 2015 og fortsatte:

- I bor i Danmark, og jeg begriber simpelthen ikke, at I ikke gør jer umage for at opføre jer ordentligt. I bliver ikke til noget, hvis I fortsætter sådan.