Samfund

51-årig anholdt for YouSee-nedbrud: Det er en meget alvorlig forbrydelse

Københavns Politi vil ikke sige, om manden er ansat hos YouSee. Han risikerer flere års fængsel.

Københavns Politi har torsdag anholdt en 51-årig dansk mand og sigtet ham for det massive nedbrud, der ramte YouSees tv-signal nytårsaften.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 193 for omfattende forstyrrelse af driften af fjernsynsanlægget.

- Det er en meget alvorlig forbrydelse, siger vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Jens Møller Jensen til TV 2.

Risikerer fængsel

Hvis den 51-årige bliver tiltalt og fundet skyldig, risikerer han flere års fængsel.

- Strafferammen er faktisk fængsel i op til seks år, men det er strafferammen og ikke det, der normalt bliver idømt i straf, siger Jens Møller Jensen.

Politiet ved endnu ikke, om der har været tale om hacking i forbindelse med nedbruddet på tv-signalet.

- Men hvis der er anvendt hacking, så vil der blive rejst særskilt sigtelser for det, og det kan sagtens være, at der bliver det, siger Jens Møller Jensen.

Strafferammen ved hacking er mindre end ved det, manden er anholdt for.

Lukket efterforskning

Københavns Politi fik ved et møde med TDC torsdag formiddag overdraget sagsmateriale fra TDC’s egen undersøgelse af årsagen til nedbruddet.

Det er på baggrund af den undersøgelse, at politiet har rettet mistanke mod den 51-årige mand, oplyser Jens Møller Jensen, der ikke ønsker at fortælle, om den 51-årige er eller har været ansat hos TDC.

- Jeg har den holdning, at vi stort set ikke vil sige mere, end det vi har skrevet i pressemeddelelsen. Vi har behov for nu at håndtere det her som en lukket efterforskning, og derfor har vi valgt ikke at sige noget om det, siger han.

TDC's administrerende direktør, Pernille Erenbjerg, sagde torsdag til TV 2, at de har tydelig dokumentation for en bevidst skadelig handling, der har krævet en relativt detaljeret viden omkring YouSee og deres tv-platform.

Jens Møller Jensen fortæller omkring klokken 15.30, at politiet er ved at ransage den anholdtes bopæl, hvor den 51-årige selv er til stede.

Efterfølgende skal han afhøres på politistationen, hvorefter anklagemyndigheden skal beslutte, om manden skal fremstilles i grundlovsforhør fredag.