Tilbage efter otte år: - Danskerne skal pjække noget mere

Gnags er tilbage efter otte års albumpause - blandt andet med en sang om at pjække.

Vi tager alt for få pjækkedage, lyder det i en ny sang fra Gnags. Det 51 år gamle band har selv pjækket fra sangskrivningen så længe, at de nu udgiver deres første album i otte år.

Forsanger Peter AG går hver dag rundt og kigger på København. Han nyder at slentre i sin by – og pjække.

- Hvis man synes, at alting går for hurtigt og at der træffes dårlige beslutninger, fordi det går så hurtigt. Har man så ikke pligt til at gøre noget og trække den anden vej, lyder det fra Peter AG, da TV 2 mandag mødte ham på en af sine slentreture i København.

Afstemning

Laver hele tiden sange - selv når han pjækker

Når man som Gnags har lavet hits nok til en hel eftermiddag på P4, kunne det være fristende at holde igen med sangskriveriet. Men Peter AG hævder, at han arbejder - også når det ser ud som om, at han pjækker.

- Jeg laver hele tiden sange. Det kan godt være, at jeg ikke har min telefon med, men jeg har min båndoptager. Gud forbyde, hvis jeg ikke er flittig, griner Peter AG.

Efter et halv århundrede som frontfigur i Gnags og i mange år et nyt album om året, har de denne gang taget sig god tid. For de kender alt til stress.

- Det er da vanvid. Der er en grund til, at Beatles og Gnags gik i opløsning - det er fordi, man presser det for hårdt. Det er pausen, der giver fisk igen, lyder det fra Peter AG.

Otte års pause, så er I rigtig friske?

- Ja, nu har vi energi. Det er helt vildt, siger Peter AG med vanligt smil i øjet.