Samfund

YouSee sender brev med undskyldning efter nytårs-fadæse: 'Her er et plaster på såret'

YouSee lover kompensation til kunderne - i form af en "underholdningsoplevelse"

- Vi må desværre indlede år 2017 med at give dig vores uforbeholdne undskyldning. Kl. 16.30 i går eftermiddag blev vi ramt af et meget alvorligt nedbrud i vores tv-signal.

Sådan starter en mail, som YouSee-kunder søndag aften fik fra YouSee efter det massive nedbrud nytårsaften, der blandt andet betød, at mange danskere ikke kunne se Dronning Margrethes nytårstale (du kan se hele talen øverst i artiklen, hvis du gik glip af den eller vil gense den).

YouSee skriver, at man er klar over nytårsaften er en vigtig tv-aften for danskerne

Elendige klamphuggere, lusede amatører, skidesprældere, skvat, pjok, socialdemokrater.

Utilfreds YouSee-kunde

- Nedbruddet betød desværre, at de fleste af vores kunder ikke kunne se tv nytårsaften. For mange af os er netop tv'et omdrejningspunkt for to vigtige nytårstraditioner: Dronningens nytårstale og rådhusklokkerne, der ringer det nye år ind. Vi undskylder derfor dybt til de mange, vi måtte skuffe på så betydningsfuld en aften, skriver YouSees direktør, Jaap Postma, i mailen.

Raseri på Facebook

YouSees Facebookside kogte over med kommentarer, efter selskabets mange kunder blev mødt af en sort skærm på to store tv-dage: 31. december og 1. januar.

- Nej nej nej, for f........ Lige når vi skal til at høre den årlige nytårstale fra vores egen dronning. Elendige klamphuggere, lusede amatører, skidesprældere, skvat, pjok, socialdemokrater, skriver en utilfreds bruger på bedste Olsen Banden-maner. 

- Så snart fejlen er rettet, vil vi gå i gang med at lave en underholdningsoplevelse til dig som et plaster på såret

Jaap Postma

Lotte von Elling har høstet flest likes - 2.943 - for sin kommentar med dette alternative forslag: 

- DSB skal betale bøder, når deres tog ikke kører til tiden. Er det ikke på tide, at YouSee også bliver pålagt bøder, hver gang de laver sort skærm?

Kompliceret nedbrud

YouSees direktør forklarer, at nedbruddet skyldes en kompliceret teknisk fejl - som stadig ikke, søndag aften, er helt udbedret.

- Selve fejlen skyldes et ekstremt kompliceret fysisk nedbrud i vores system, og vi har selvfølgelig arbejdet benhårdt på at få den rettet, lige siden den opstod. På nuværende tidspunkt har vi fået genskabt tv-signalet til mere end 99 % af vores kunder, og der bliver arbejdet nonstop på at få de sidste med og sikre, at fejlen ikke opstår igen, skriver Jaap Postma.

Han skriver, at når fejlen er helt udbedret og alle YouSees kunder kan se tv igen, vil selskabet kompensere kunderne - med "en underholdningsoplevelse".

- Så snart fejlen er rettet, vil vi gå i gang med at lave en underholdningsoplevelse til dig som et plaster på såret, skriver Jaap Postma.

Udmelding om kompensation kommer senere

Poul Rasmussen, pressemedarbejder i YouSee, siger til TV 2, at der først senere meldes ud, hvilken form for underholdningsoplevelse, YouSee-kunder kan få som kompensation. Årsagen til nedbruddet kan han fortsat ikke komme nærmere ind på.

- Grunden til, vi ikke kan melde noget ud nu, er fordi vi er igang med noget analysearbejde i forhold til at blive klogere på, hvad der var årsag til nedbruddet.

Omkring 1,2 millioner danskere er kunder hos YouSee, og langt hovedparten har være ramt af nedbruddet, der begyndte lørdag klokken 16.30. 

Er der kuk i mails?

TV 2 er bekendt med at nogen har modtaget mails med forkerte navne. Har du også det, er du velkommen til at kontakte os via 1234@tv2.dk. Vi vil gerne have dit navn + mailen med det forkerte navn,