Samfund

Tvillinger blev født i hvert sit år: - Det gik først op for mig flere måneder efter

Sidste nytårsnat kom to tvillinger til verden på hver sin side af midnat. I dag fejrer de deres første fødselsdag.

For præcis et år siden skete der nærmest et lille nytårsmirakel på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Erika og Günther Eckhard blev forældre til tvillingerne Silas og Annabelle, der noget usædvanligt har fødselsdag i dag - og i morgen.

Storebror fødselsdag 31. december 2015 kl. 23.59. Lillesøster to minutter senere, 1. januar 2016 kl. 00.01. To forskellige fødselsdatoer og to forskellige fødselsår.

- Det gik først op for mig flere måneder efter, hvor sjældent det er. Jeg var jo bare glad for, at de var der, siger Erika Eckhard til TV SYD.

Et hit på Facebook

I år har familien valgt at holde begge tvillingers fødselsdag i dag. Men det er ikke noget, de har gjort sig store overvejelser omkring. 

- Så længe de er så små, er det ikke vigtigt. Men når de bliver lidt ældre, skal de have hver deres dag, siger Erika Eckhard til TV SYD.

Det gik først op for mig flere måneder efter, hvor sjældent det er. Jeg var jo bare glad for, at de var der.

Erika Eckhard

I dag vejer tvillingerne omkring 12 kg, og Silas har lige lært at gå. Mor Erika går stadig hjemme ved børnene, indtil hendes barsel slutter i april.

Historien om nytårstvillingerne blev et hit på facebook, og historien endte på flere danske og udenlandske medier. Men det var ikke noget, der betød så meget for forældreparret.

- Vi fik tilsendt nogle aviser med historien og billeder af os. Det var meget sjovt at se. Og det bliver da også sjovt for tvillingerne, når de bliver større, siger Erika Eckhard.

En dum kommentar

Børnene skulle have været født ved almindelig fødsel. Men da Erika Eckhard fik veer ni uger før termin, besluttede lægerne at bringe tvillingerne til verden med akut kejsersnit.

Selvom de fleste reaktioner på den spektakulære fødsel var positive, husker Erika Eckhard tydeligt en af de negative.

- En mente, at det var planlagt. Hvordan skulle jeg kunne planlægge at gå i fødsel ni uger før tid? Jeg har jo intet ud af, at det kommer i avisen. Det var en dum kommentar, siger hun.

Erika og Günther Eckhard er begge fra Østrig, men bor nu i Esbjerg.