Samfund

Tryg: Antallet af anmeldte skader er fordoblet efter Urd

Stormen Urd, der rasede mellem mandag og tirsdag, har fået flere hundredevis af danskere til at anmelde skader til forsikringsselskaberne.

Tryg er nu oppe på 600 anmeldte skader fra forsikringsselskabets kunder mod 300 i går eftermiddags efter stormen Urd blæste igennem Danmark fra mandag til tirsdag i denne uge.

Det fortæller Tanja Frederiksen, der er pressechef hos Tryg.

- Cirka 25 procent af skaderne er i Nordjylland - og lige nu kan vi se, at Aalborg Kommune er hårdest ramt med 50 anmeldte skader hos os. Dernæst følger Aarhus, siger hun til Ritzau Finans.

Det er trampoliner, der er blæst ind i en mur, væltede flagstænger - og noget af det vildeste har været et tag, der er blæst af et udhus.

Tanja Frederiksen, Tryg

Det er dog småskader, som langt de fleste ringer ind og anmelder efter stormen Urd, der blæste sig gennem landet mandag og tirsdag.

- Det er trampoliner, der er blæst ind i en mur, væltede flagstænger - og noget af det vildeste har været et tag, der er blæst af et udhus. Men uanset størrelsen på anmeldte skader, så er det noget, vi som forsikringsselskab skal kunne klare, siger Tanja Frederiksen.

Mindre end Gorm

Sammenligner man Urd med tidligere års storme, så er det en noget mindre en af slagsen.

Eksempelvis resulterede stormen Gorm fra sidste år 2000 anmeldte skader hos Tryg, hvoraf de 900 kom på den første dag.

Stormrådet traf tirsdag afgørelse om, at en række områder var ramt af stormflod i kølvandet på Urd, oh det betyder, at rådet går ind og dækker en række skader.

I 2015 var der stormflod to gange Danmark - i januar og i november. Dette resulterede i 123 anmeldelser til Stormrådet - og udgifterne til disse hændelser landede på udbetalinger på omkring 12 millioner kroner.

- Det er dejligt for vores kunder i eksempelvis Jyllinge, at de nu bliver dækket af Stormrådet, hvis de har fået vand ind i huset, påpeger Tanja Frederiksen.