Samfund

Thomas får hademails fra hele verden efter George Michaels død

Det startede som en leg for en gruppe drenge, men George Michaels død har nu gjort det til at ramme alvor.

Hvad der startede som en uskyldig leg for godt 10 år siden blandt en gruppe venner, er nu blevet ramme alvor for 35-årige Thomas Mertz fra København.

- I korte træk handler det om, at vi blev opmærksomme på, at Whams julesang ’Last Christmas’ blev spillet overalt – i radioen, i butikker og så videre. Så vi lavede en lille leg, hvor den af os, der kom længst ind i december uden at høre ’Last Christmas’ havde vundet, forklarer Thomas Mertz.

Legen har hængt ved, og i starten af december i år besluttede Thomas Mertz, der til dagligt arbejder med at designe hjemmesider, sig for at lave hjemmesiden whamageddon.com og en Facebook-gruppe, så andre kunne være med i legen.

Det forløb stille og roligt efter planen - lige indtil mandag, da det kom frem, at Whams tidligere forsanger George Michael var død. Så brød helvede løs.

- Jeg har fået omkring 2000 mails fra folk, som mener, at legen og hjemmesiden sværter hans eftermæle. Det har været alle mulige kulørte kommentarer, hvor jeg bliver kaldt de værste ting. Egentlig var legen jo til at starte med en anerkendelse af, at Wham og ’Last Christmas’ er synonymt med julen. Det har på intet tidspunkt været min mening at udstille eller gøre grin med George Michael, forklarer Thomas Mertz til TV 2.

Mails fra hele verden

De vrede mails kommer fra hele verden, og Thomas Mertz vurderer, at op mod 120.000 personer fra 52 lande har besøgt whamageddon.com:

- Det er da ærgeligt, hvis folk har fået en forkert opfattelse, men jeg fortryder ikke, at jeg har lavet hjemmesiden. Det er jo helt uskyldigt og udelukkende et spørgsmål om meget uheldig timing, at George Michael går hen og dør. Hjemmesiden er flere uger gammel, og vi har spillet Whamageddon i flere år, så kritikken er måske lidt malplaceret. 

- Jeg tror, det handler om, at vi alle har nogle helte, som betyder rigtig meget for os. Når de helte eller idoler dør, har vi brug for at rette vores sorg og skuffelse et eller andet sted hen. I det her tilfælde er det så blevet mig. Jeg har intet imod George Michael eller hans musik, tværtimod, understreger Thomas Mertz.