Samfund

Berømt badehotel tog utraditionel metode i brug mod Urd - og vandt

Fodboldlandsholdets hotel tog utraditionelle metoder i brug for at dæmme op for stormen Urd - og det virkede.

Det berømte Hotel Marienlyst i Helsingør ligger smukt ud til Øresund. Så da hotellets ledelse fik nys om, at stormen Urd havde sat kurs mod Danmark, valgte man en noget utraditionel form for ’kystsikring’.

Cirka 50 containere fyldt med sand og småsten blev linet op langs kystlinjen – og så var det ellers bare at håbe og bede til vejrguderne. Her til morgen skulle det så vise sig, om containerne kunne hold Urd stangen.

- Vores mission lykkedes. Vi har et hotel, der står i dag uden nævneværdige skader. Vores projekt med containere har vist sig at være den model, der skulle klare den kritiske situation. Havde vi omvendt ikke haft containerne, er der ingen tvivl om, at hotellet havde fået alvorlige skader af stormen, fortæller hotellets bestyrelsesformand Ken Torpe Christoffersen, til TV 2.

Flyttet rundt på containerne

Containerne er placeret på en 250 meter offentlig sti foran hotellet. Stien er af beton og kan derfor bære de 14-16 tons tunge containere.

- Urd har taget hårdt fat og flyttet rundt på flere af de tonstunge containere, så det er massive kræfter, der har været på spil i nat.

Hotel Marienlyst blev i 2013 ramt af voldsomme ødelæggelser i forbindelse med stormen Bodil, men det ser ud til, at faren nu er drevet over for denne gang.

- Vandstanden falder, men der er stadig vindstød af storm- og orkanstyrke. Det er fantastisk, at den noget utraditionelle løsning vi valgte, har vist sig at være holdbar, siger Ken Torpe Christoffersen.

Hårdt ramt økonomisk

Hotel Marienlyst, hvor det danske fodboldlandshold plejer at have træningslejr i Danmark, blev hårdt ramt økonomisk i kølvandet på Bodil i 2013.

Selv om hotellet fik dækket de faktuelle skader, fik de ikke dækket de driftsudgifter, de mistede. Det vil sige mistede indtægter i form af julefrokoster og lignende arrangementer.

Den store gæld resulterede i, at hotellet til sidst endte med at få nye ejere.