Samfund

Frivilliges biler blokerer beredskabet: Skal blive væk fra truet område

Myndighederne opfordrer på det kraftigste frivillige til at holder sig væk fra Jyllinge - de går i vejen for beredskabets arbejde.

Det er formentlig med de bedste intentioner, at rigtig mange frivillige er strømmet til Jyllinge nord for Roskilde for at hjælpe med at holde vandmasserne fra husene.

Men politiet opfordrer nu på det kraftigste de frivillige til at de holders ig væk fra området.

- Der er en del mennesker, der kommer til i bil, og det giver problemer for redningsmandskabets køretøjer. De kan simpelthen ikke nå frem. Det er nogle meget små veje deroppe, så der skal ikke meget til, før der bliver spærret, fortæller kommunikationsansvarlig Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Ikke nogen hjælp

Det er primært folks parkerede biler, der holder i vejen, når redningsmandskabet forsøger at nå frem til fjorden, hvor der er blevet lagt mobile dæmninger ud. Den ene af dem er sprunget læk.

- Vi er glade for, at folk gerne vil hjælpe til, men det er ikke nogen hjælp, når de holder i vejen. Vi har tilstrækkeligt med folk deroppe, så det er en rigtig skidt idé at køre derop, siger Carsten Andersen.

Han oplyser desuden, at beredskabet har fint styr på situationen i Jyllinge. Beredskabschef Lars Robetje understreger dog over for Sjællandske Medier, at de frivilliges indsats dagen igennem er værdsat.

- Det er fantastisk hvad Jyllinge og nabobyerne kommer med. Vi professionelle kan ikke gør det her så godt uden de frivillige. De er så kompetente. De respekterer vores plan. De byder ind med materiel og hænder, og de kvalificerer det arbejde vi har gjort. Jeg kan ikke kramme dem alle, men for pokker en indsats, lyder det fra beredskabschefen.

Blev hårdt ramt i 2013

Årsagen til, at folk strømmer til netop Jyllinge, er formentlig, at det er et særdeles udsat område, som blev meget hårdt ramt under stormen Bodil i 2013. Her blev især området Jyllinge Nordmark meget hærget af den stormflod, der fulgte efter Bodil.

Mange beboere måtte forlade deres hjem og bo i skurvogne i mere end et år.