Samfund

Har stået tom i årevis: Nu er der nye planer for ikonisk bygning

Ejerne af akvariebygningen i Charlottenlund har planer om at ombygge stedet til strandhotel og kulturhus.

Det er efterhånden flere år siden, at man har kunnet se på elektriske ål og blæksprutter i den ikoniske akvariebygning i Charlottenlund på Sjælland. 

Og står det til bygningens ejer, NPV A/S, bliver det heller ikke de svømmende seværdigheder, som den hvide funkisbygning skal danne ramme om i fremtiden.

Ifølge lokalavisen Villabyerne har NPV A/S nemlig planer om at gøre det tidligere Danmarks Akvarium til et strandhotel. Det bekræfter administrerende direktør i NPV A/S, Jens Schaumann, over for TV 2.

Kulturhus og hotel

- Bygningen ligger jo tæt ved vandet og i skønne grønne omgivelser, så det er en oplagt beliggenhed til et strandhotel. Udover selve hotellet vil der komme et par restauranter, spa og fitness i kælderetagen, og så går 20 procent af arealet til kulturformål, hvor der blandt andet vil blive vist teaterforestillinger og koncerter, siger Jens Schaumann, og fastslår: 

- Det er et fantastisk sted at have sådan en aktivitet.

Bygningen i Charlottenlund var i 73 år Danmarks Akvarium, indtil akvariet på grund af pladsmangel i 2012 flyttede til Danmarks nye akvarie, Den Blå Planet, i Kastrup Havn.

Efter flytningen af akvariet har ejerselskabet fremlagt flere planer for bygningen og det grønne område omkring, men ingen af planerne er blevet godkendt af Gentofte Kommune. 

Kommunen positiv

Planen om at lave bygningen til et strandhotel afskrækker dog ikke Marianne Zangenberg (K), der er formand for Byplansudvalget i Gentofte Kommune. 

Over for Villabyerne lægger hun blandt andet vægt på, at det giver bygningen et bredt spektrum, hvis der både bliver en restaurant og en spa i bygningen.

Samtidig påpeger hun manglen på hoteller i kommunen, og at områdets beliggenhed i høj grad indbyder til hotelvirksomhed, da det er tæt på kyst og København, og dermed kan tiltrække turister. 

NPV A/S arbejder nu på at få nabobygningen til det tidligere akvarie, Bilharziosebygningen, med i strandhotel-projektet.

Byudvalget i kommunen har dog besluttet, at nabobygningen ikke kan indgå i projektet, da bygningen blandt andet skal kunne bruges til at huse flygtninge.