Samfund

Ny taxa-app i luften: Din rating kan få chaufførerne smidt ud

Får en chauffør dårlige anmeldelser på taxa-appen MOOVE, så bliver chaufføren smidt af appen. Men vedkommende må stadig køre gadeture.

Mandag klokken 12.00 kan danskere benytte sig af en ny app, hvis de vil køre med taxa fra destination A til destination B. 

Appen MOOVE, som 4x48 TaxiNord og DanTaxi står bag, kan downloades på smartphones, og chaufførernes rating får en helt særlig betydning i den nye app.

I den kan kunder - ligesom på Uber-appen - bedømme en chauffør. Hvis chaufføren får dårlige karakterer, må den pågældende chauffør ikke længere køre for MOOVE-appen. Det samme gælder for Uber. 

Dårlige chauffører kører på gaden

En chauffør med dårlige ratings mister dog ikke sit job, da vedkommende stadig må køre såkaldte gadeture. Og her ligger en udfordring, mener Trine Wollenberg, der er direktør i interesseorganisationen Dansk Taxi Råd.

- Det er klart, at der er nogle udfordringer i, at chauffører med dårlige ratings desværre stadig kan være på gader og stræder. Det skal vi have politikernes hjælp til, siger hun. 

- Der har vi brug for en ny taxilovgivning. MOOVE-appen fungerer under de rammevilkår, der er for taxihvervet i dag. Appen er fuldt ud lovlig, siger hun.

Handler om tryghed

Ifølge direktøren er formålet med appen at give taxakunder tryghed for, hvad en tur koster, og hvilken chauffør der sidder bag rattet.

- Det her handler om, at vi gerne vil i konkurrence, vi vil gerne vise kunderne, at mobilitet er mange ting. Det vigtige er, at kunderne ved, hvad en taxatur koster, så de kan sammenligne det med bus, tog eller en delebil.

På MOOVE-appen kan kunderne vurdere turen med op til fem stjerner. Det er administrerende direktør Carsten Aastrups håb, at chauffører fra alle lovlige taxaselskaber i Danmark skal have mulighed for at køre for appen.

- Vi er kun interesserede i, at så mange taxiselskaber som muligt får mulighed for at bruge MOOVE. Det er med til at højne professionalismen i branchen, til at sætte priserne ned og til at give kunder og chauffører den bedst mulige tryghed, lyder det i en pressemeddelelse.

Kan den nye Taxa-app Moove slå Uber? Vi testede de to apps.

Posted by TV 2 NYHEDERNE on Monday, December 19, 2016