Moskeerne bag sløret

TV 2-dokumentar er nomineret til journalisternes fineste pris

’Moskeerne bag sløret’ er nomineret til Cavlingprisen 2016 - vinderen afsløres 6. januar.

TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret' er nomineret til en Cavling. Det står klart, efter at Cavling-komiteen i dag har offentliggjort årets nominerede.

Det er Martin Kjær Jensen og Irene Thyrri, der står 'Moskeerne bag sløret'.

De andre nominerede er Chris Kjær Jensen, Lars Nørgaard og Michael Lund ved Berlingske for deres afdækning af kvælstofsagen, bedre kendt som Gyllegate.

Derudover er Lærke Cramon, Sigrid Nygaard og Anna Sperling fra Information nomineret til prisen for deres serie om voldtægt, Vidnesbyrd.

Dermed er tidligere redaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose ikke nomineret til prisen.

Han var ellers indstillet af 83 journalister, meningsdannere og kulturfolk for bogtrilogien "Tavshedens tyranni", "Hymne til friheden" og "De besatte".

TV 2-dokumentaren 'Moskeerne bag sløret' skabte stor debat og satte dagsorden i forhold til spørgsmålet om, hvorvidt en række udvalgte moskeer i Danmark modvirker eller medvirker til integrationen.

- Vi er super stolte af, at TV 2 for andet år i træk bliver nomineret til den fineste journalistpris i Danmark - Cavlingprisen. Jeg ser det som endnu et skulderklap til vores store fokus på - i det her tilfælde sammen med Dokumentarkompagniet i Aarhus - at levere noget af Danmarks bedste undersøgende journalistik og vores ønske om at være førende på dokumentarområdet, siger TV 2s programchef, Thomas Breinholt.

Vinderen af Cavlingprisen 2016 afsløres 6. januar.

Se mere om Moskeerne bag sløret her.