Undervisningsministeren: Danmarkskanon kan blive del af eksamenerne

Frisind, Tillid, Hygge og syv andre værdier i den nye Danmarkskanon skal på skoleskemaet, siger undervisningsminister Merete Riisager.

I dag har danskerne fået en ny Danmarkskanon. Værdier som frihed og lighed for loven, kan man finde i den. Og det er gode sunde danske værdier, mener den nye undervisningsminister Merete Riisager.

- De skal da bringes til live i klasselokalet - og vi skal lave noget undervisningsmateriale, siger Merete Riisager i TV 2 News magasinet, Lippert - et walk and talkshow.

Står det til undervisningsministeren, så kan Danmarkskanonen ligefrem blive et eksamensfelt, som skolebørnene skal have liggende på rygraden.

- Danmarkskanonen kan godt blive en del af eksamenerne, hvis lærene vil trække det ind i undervisningen. Og det tror jeg, at de gerne vil, siger undervisningsminister Merete Riisager.

Danmarkskanon skiller vandene

Ikke alle er ligeså begejret for de nye værdier i Danmarkskanonen som undervisningministeren. TV 2's facebookbrugere er især utilfredse med værdien Tillid.

- Hvis tillid er en dansk værdi, hvorfor bruger vi så, så voldsomt meget tid på kontrol? Er der noget, jeg har misforstået, skriver Benthe Skriver på TV 2 Nyhedernes facebookside.

Bertel Haarder: Nu har vi spurgt danskerne

Det var den tidligere kulturminister Bertel Haarder, som fik ideen til en ny Danmarkskanon. Han vil gerne vide, hvilke værdier danskerne vægter højest. Han håber, at værdierne nu vil blive diskuteret og debatteret. 

- En hver kanon handler om, at noget er vigtigere end andet. Værdier skal bruges til fortsat debat, og gerne i skolen, i undervisningen, i opdragelsen og intergrationen, siger Bertel Haarder om sin nye Danmarkskanon.