Samfund

Droppede annoncer på Den Korte Avis: Nu rammes firmaer af modboykot

Først valgte en række firmaer at boykotte og droppe annoncering på Den Korte Avis, men nu vælger adskillige danskere at boykotte disse firmaer.

Mange danskere vil nu ikke længere handle hos de virksomheder, der i sidste uge meddelte, at de ikke længere ønsker at reklamere hos Den Korte Avis.

Det hele startede, da et stort antal danske virksomheder valgte at boykotte og stoppe annoncering på netmediet Den Korte Avis. Men nu bliver de virksomheder - blandt andre Nordea, Just Eat, Føtex, JustEat og Ikea - ramt af en modboykot.

Føtex’ Facebook-side skriver Leif Jensen f.eks: 

”Så er jeg færdig med at handle i Føtex og Dansk Supermarked i det hele taget. Ved at fravælge, at jeres annoncer vises på Den Korte Avis, vælger I at støtte en voldelig ideologi der støtter stening af kvinder, dyremishandling, skamfering af småbørn og pædofili. Hold jer fra Dansk Supermarkeds butikker og find alternativer.”

Vred kunde: Jeg skifter bank

Hos pengeinstituttet Nordea er er også verbale øretøver i æteren. Her skriver Leandro Alfonso f.eks:

"Jeg skifter bank om et halvt år. Et venstreorienteret politisk agentur skal ikke varetage mine penge. Fjolser."

Jeg skifter bank om et halvt år. Et venstreorienteret politisk agentur skal ikke varetage mine penge. Fjolser

Vred Nordea-kunde

Jesper Rousing Clemmensen vil også gå på udkig efter en ny bank. Han skriver på Facebook:

"Nåja. Fordi én ellert anden autonom tosse vælger at kalde DKA for racistisk, så ryger i helt på røven. Og nu er jeg nødt til at se mig om efter en anden bankforbindelse."

Hug til Ikea

Ikea får også hug for at have droppet annonceringen hos Den Korte Avis: Blandt andet af Salim Sisith, som sender denne svada på varehusets Facebook-side

"Farvel og tak for denne gang, Ikea. Efter jeres deltagelse i den usmagelige hetz mod den korte avis, handler jeg og min familie nu ikke længere hos jer, og i den udstrækning jeg kan gøre min indflydelse gældende, vil min omgangskreds også undlade det fremover. God jul."

Farvel og tak for denne gang, Ikea. Efter jeres deltagelse i den usmagelige hetz mod den korte avis, handler jeg og min familie nu ikke længere hos jer

Vred Ikea-kunde

Også på Trustpilot er firmaerne, der har droppet samarbejdet med Den Korte Avis, kommet i strid modvind. Nordea, Ikea og JustEat er blot nogle af de firmaer, der får elendige anmeldelser og hårde ord med på vejen. Blandt andet fra Per Valdemar Andersen, som skriver:

"Jeg har tidligere benyttet mig af Just Eat, men kaster nu håndklædet. Just Eat er sprunget ud som politisk aktør og følger nu en åbentlyst venstreorienteret agenda - støtter økonomisk gennem annoncering."

Opmærksomheden omkring Den Korte Avis blev i sidste uge bl.a. skabt af en græsrodskampagne, der har spredt sig på især Facebook og Twitter, og som opfordrer annoncører til  at droppe reklamer på Den Korte Avis, fordi mediets indhold ifølge gruppen har et fremmedfjendsk fokus.

TV 2 har i dag kontaktet en række af de firmaer, der har valgt at opsige samarbejdet med Den Korte Avis for at få en reaktion på den modboykot, der nu ser ud til at ramme dem.

Ikea er kede af det, men står fast

Dansk Supermarked, der bl.a. ejer Føtex, ønsker ikke at stille op til interview, men skriver i en mail til TV 2:

"Forbrugerne vælger indkøbssted ud fra en lang række parametre, herunder beliggenhed, vareudvalg, pris, kvalitet og profil. De kan af samme årsager fravælge et indkøbssted. Det er kundernes frie valg."

Ikea ønsker heller ikke at lade sig interviewe om sagen, men har sendt dette skriftlige svar til TV 2:

"Vi er naturligvis kede af, at der er nogle kunder, der vælger os fra pga. vores beslutning. Vores vurdering er imidlertid, at Den Korte Avis er et kontroversielt medie, der deler vandene. Det betyder, at vi også ville risikere boykot fra kunder, hvis vi var fortsat som annoncør på Den Korte Avis. Derfor har vi ladet os guide af vores værdier og trukket os som annoncør. Det har intet med ytringsfrihed at gøre. Den Korte Avis er i deres gode ret til at bringe det indhold, de vil. Vi ønsker blot ikke at støtte det via annoncering."

Det har i dag ikke været muligt at få et svar fra de andre firmaer, der har valgt at boykotte Den Korte Avis.