Samfund

Zandra var forlovet med dræbt betjent: Her er den tårevædede tale til hele Danmark

Søndag var der fakkeltog for at mindes den dræbte betjent Jesper Jul.

Søndag blev der afholdt fakkeltog i Albertslund til ære for den dræbte politibetjent Jesper Jul.

Hans ven Jacob Fredberg åbnede højtideligheden med at takke de fremmødte på vegne af familien. Herefter gav han ordet til Jesper Juls forlovede, Zandra, der var tydeligt berørt:

- Jesper var så stor en person på så mange måder. Men efter hans død har jeg fundet ud af, hvor stor han egentlig var, ikke kun for mig, men for rigtig mange mennesker, sagde hun foran et lysende fakkelhav.

- Min verden er gået i stå. Ingen ord kan beskrive, hvad der er blevet taget fra mig.

Den 43-årige politibetjent Jesper Jul var begyndt at samle ordene til den tale, han ville holde, når han skulle giftes med Sandra. Søndag måtte hun i stedet holde tale til de tusindvis af mennesker, der var mødt op for at ære den dræbte.

Hun fortalte, at den lille familie med tre sammenbragte børn og politihunden Basse flyttede i deres drømmehus i juni, mens hun kæmpede med at holde tårerne tilbage:

- Min drøm er at kunne blive boende i huset, da det var meningen, at vi skulle bæres ud derfra, men sådan blev det ikke. I stedet skal Jesper bæres ud af Roskilde Domkirke 50 år for tidligt. Det er ubærligt og ubegribeligt for os, der elskede ham, lød det fra den forlovede til Jesper Jul.

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg ved fakkeltog for dræbt betjent.

Udover Jesper Juls ven og forlovede var justitsminister Søren Pape Poulsen (K) og rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg også blandt talerne.

Vigtigt opbakning

Fakkeltoget begyndte klokken 19 ved Albertslund Politigård, hvor Jesper Jul blev skudt i tirsdag.

Det er frivillige borgere med opbakning fra foreningen Thin Blue Line, der har taget initiativet til mindearrangementet.

Fakkeltoget med taler kan følges på TV 2 News.

Det betyder meget at mærke opbakningen til politiet og Jesper Juls familie, fortæller Albertslunds borgmester, Steen Christiansen (S).

-  Vi lever i medgang og modgang med Københavns Vestegns Politi, så når en betjent bliver dræbt under tragiske omstændigheder, så er det rigtig vigtigt, at der er opbakning. Og det er også vigtigt for lokalsamfundet, siger han til TV 2.

Borgere står sammen

Hundeføreren Jesper Jul blev skudt i hovedet foran Albertslund Politigård tirsdag den 6. december og afgik ved døden onsdag.

Siden er støtteerklæringer strømmet ind. Lørdag tog karateklubben Tatakau Karate Solrød, som Jesper Jul var med til at starte, afsked med ham ved en mindehøjtidelighed.

Og allerede torsdag havde en støtteindsamling startet af vennen Emil Vøhlert indbragt 300.000 kroner til de efterladte. Søndag er det beløb steget til det dobbelte.

i Albertslund mærker borgmesteren også, at byens borgere står sammen oven på dødsfaldet.

- Der er rigtig mange borgere, der har henvendt sig til mig og talt om det og udtrykt deres sympati og medfølelse med Jesper Juls familie og med, at så tragisk en begivenhed finder sted. Så det er noget, der fylder hos os alle sammen, og derfor er det også vigtigt, at vi får lejlighed til at vise og demonstrere vores medfølelse dels med Jesper Juls familie, men også med politiet, siger Steen Christiansen.