Samfund

DR-chef om P3-værts udtalelse: - En alvorlig fejl

Det var en ”alvorlig fejl”, da en P3-vært opfordrede til boykot af net-mediet Den Korte Avis. Det siger Naja Nielsen, chef for DR Nyheder.

Flere virksomheder har de seneste dage trukket deres annoncer fra det islam-kritiske net-medie denkorteavis.dk. Men det var en klar fejl, da P3-vært Anders Stegger ligefrem opfordrede til en boykot mod mediet, som ejes og drives af tidligere politisk kommentator Ralf Pittelkow og Karen Jespersen. Det siger DR’s nyhedschef Naja Nielsen i NEWS-magasinet Presselogen.

- Det er ikke kun en fejl, det er en alvorlig fejl.

 - Der er en grænse, som nogle gange kan være svær at definere, men som her bare er klokkeklart overtrådt. Man bruger jo P3 som megafon til at føre en kampagne mod en lillebitte avis, og jeg synes faktisk, at hele indslaget er problematisk, for det har tonen af, at det er noget, som vi alle sammen mener. Det må jo stå for Anders Steggers egen holdning, at det er en god idé, at virksomheder trækker sig, men det må man ikke bruge DR til, siger Naja Nielsen.

Vært fortryder

Udtalelsen fra radioværten faldt under en live-udsendelse fredag morgen, hvor han nævnte flere virksomheder, som stadig annoncerede på denkorteavis.dk. Herefter kom han med følgende opfordring til lytterne:

- Nu er der gjort opmærksom på det, og så kan det være, at der ryger et par annoncer flere. Ellers kan I jo altid gå ind og tjekke denkorteavis.dk og så kontakte de respektive firmaer på deres Facebook-side.

Lørdag var Anders Stegger selv ude med en beklagelse. Overfor Jyllands-Posten fortrød han sit ordvalg:

- Jeg kan godt høre, at det lyder som om, jeg opfordrer til en boykot. Og det skal jeg selvfølgelig ikke – det var heller ikke min hensigt, siger Anders Stegger til avisen.

Den store mobber den lille

Med i Presselogen var også Informations chefredaktør Rune Lykkeberg. Han mener godt, at DR’s værter kan have holdninger, men udtalelserne om Den Korte Avis kalder han for "åndssvage".

- Jeg synes, at den her er åndssvag, for der er noget tåbeligt ved, at man sidder i det største mediehus i landet og slår på så lille en publikation. De må gerne have holdninger for min skyld, og jeg ville elske, hvis de også var lidt højreorienterede en gang i mellem, så man kunne komme lidt rundt i manegen. Men når man sidder og er så store og så mobber nogle, der er så små, så er det tarveligt, siger Rune Lykkeberg.

Mere end 30 virksomheder har de seneste dage forladt Den Korte Avis. Den bølge begyndte efter en Facebook-bruger kritiserede Nordea for at støtte net-mediet, hvilket fik banken til at afslutte sin annonce-aftale. Siden er flere annoncører altså fulgt efter, fordi de ikke mener, at Den Korte Avis’ linje er forenelig med deres egne værdier.