Samfund

Her arbejder de 30 timer om ugen: Sådan lader det sig gøre

På en virksomhed i Gentofte arbejder medarbejderne allerede 30 timer om ugen. Her fortæller direktøren, hvordan det lader sig gøre.

Enhedslistens nye udspil ”Tid til mere – job til flere”, som giver råd til en 30 timers arbejdsuge, vækker i dag debat blandt politikere og på arbejdsmarkedet, hvor der både findes fortalere og kritikere.

Men hos oversættervirksomheden Translated By Us i Gentofte har man allerede indført en 30 timers arbejdsuge. Og grunden til, at det kan lade sig gøre er enkel, fortæller direktør Mads Ingemann Blücher.

- For os handler det mere om ledelse, end det handler om at bringe otte timer ned til seks timer. Vi gør enormt meget ud af styre vores dage. Vi prioriterer meget vores arbejde, og når vi gør det på den måde, så når vi faktisk altid de ting, som gør, at vi er tilfredse, siger han og tilføjer, at Translated By Us indtil videre er nået budgetterne.

Virkelig meget styring

For Translated By Us gælder det om konstant at have fokus på prioritering.

- Som leder ved jeg hele tiden, hvad det er alle folk i virksomheden laver. Om de arbejder på det, som er allermest vigtigt lige nu. Er vi bagud eller halter kvaliteten. Når vi gør det på den måde, så har vi bare virkelig meget styring, siger Mads Ingemann Blücher.

Afvikler stress

Han påpeger en anden afledt effekt af den kontrollerede styring. Mads Ingemann Blücher mener nemlig, at virksomheden samtidig forebygger stress ved, at han som leder er i daglig kontakt med samtlige medarbejdere.

Det åbner samtidig op for, at medarbejderne har mulighed for at bijobbe ved siden af en seks timers arbejdsdag på virksomheden. Men det ser Mads Ingemann Blücher ikke nødvendigvis som en negativ ting.

- Hvis vores medarbejdere får oplevelsen af, hvordan det er selv at drive virksomhed, så får de bedre empati med mange af de andre forretningsfunktioner i vores virksomhed. Så jeg ser det lidt som en styrke, siger han.

Afstemning

Ville du være villig til at bytte lønstigninger for lavere arbejdstid?