- Man begynder da at sætte spørgsmålstegn ved, om jeg så også er for tyk

Videoer om fedtfrysning og nye bryster fra Nygart Privathospital skaber forundring og forargelse.

Privathospitalet Nygart er kommet i strid modvind efter en række videoer, der opfordrer kvinder til at få lavet en såkaldt fedtfrysning og nye bryster. Det skriver TV 2 Østjylland.

Videoerne fra Nygart florerer på de sociale medier, og gymnasieeleven Anne Marie Weinrich er en af mange, som undrer sig over de tynde, velskabte modeller i videoerne.

- Man begynder da at sætte spørgsmålstegn ved, om jeg så også er for tyk. Har jeg også brug for en behandling, og er det overhovedet normalt at have noget fedt på kroppen, siger Anne Marie Weinrich til TV 2 Østjylland.

Mor er enig

Hendes mor, Mette Marie Weinrich, er enig:

- Jeg synes simpelthen, at man udsender et signal om, at normalt udseende piger og kvinder ikke ser normale ud, siger hun.

En undersøgelse viser, at hver anden pige mellem 13 og 15 år føler sig tyk. Andre undersøgelser viser, som vi her på TV 2 har fortalt i den forgangne uge, at mange unge piger springer badet over efter idræt i skolen, fordi de ikke ønsker at vise deres krop for andre.

Afstemning

Synes du reklamen sender forkerte signaler?

Overlæge Tine Engberg Damsgaard fra Aarhus Universitetshospital arbejder som plastickirurg i både det offentlige og private. Hun har ikke meget til overs for videoerne:

- At lave reklame for kirurgi er i min optik ikke i orden.

- Fedt er ikke en fjende

Om de kroppe, der optræder i videoerne, siger hun:

- Det ser ud til - på den del, man kan se - at de er helt naturlig bygget med en naturlig fedtfordeling.

Tine Engberg Damsgaard understreger over for TV 2 Østjylland, at folk ikke skal se fedt som en fjende.

- Der er en grund til, at vi har fedtet i vores underhud - blandt andet hen over hofterne er vi skabt med et fedtlag, som er med til at beskytte vores underlæggende væv og knogler, siger hun.

Nygart afviser kritikken

Det er Victoria Nygart, der som kommunikationsmedarbejder hos Nygart Privathospital står bag de omtalte videoer. Hun afviser kritikken:

- Jeg kan ikke rigtig forstå, hvorfor folk reagerer så negativt over den her, i mine øjne, lille, meget uskyldige film.

- Jeg synes ikke, at vi kommer med noget forskruet ideal. Vi går ikke ud og siger, hvad er det rigtige bryst, og hvad er det forkerte bryst. Det er vi ikke ude i. Det er en måde at billedliggøre det, vi som kan tilbyde kvinderne, siger Victoria Nygart til TV 2 Østjylland.

Spørgsmål og svar om fedtfrysning:

 

Gør det ondt at få en fedtfrysning?

Nej, der er ingen smerte forbundet med behandlingen, men det kan trække lidt i huden. Du kan sagtens læse og høre musik under behandlingen og i øvrigt gå på arbejde lige bagefter.

Hvad er fordelene ved fedtfrysning frem for fedtsugning?

  • Ved fedtfrysning skal du ikke i narkose, ikke faste, der er ingen smerte og du skal ikke sys samt have fjernet sting.
  • Der er ingen ar/mærker efter fedtfrysning.
  • Du kan være aktiv lige efter behandlingen.

Hvor stammer fedtfrysning fra?

Metoden er opfundet af læger fra Harvard University (Massachusetts General Hospital), et af verdens mest anerkendte universiteter i USA. Og LipoContrast har udtaget patent på den måde deres maskine virker på.

Taber jeg mig ved en fedtfrysning?

Ja, du taber centimeter. Du taber mellem 1-5 centimeter pr. behandling, uanset hvor du får foretaget behandlingen. Der er altså ikke tale om en klassisk slankekur, hvor du taber kilo. Der er tale om en metode til synligt at få reduceret uønskede deller.

Kommer mit fedt tilbage?

Hvis du holder vægten, vil dit resultat holde. Hvis du tager på, sætter fedtet sig ikke det samme sted, da det er fjernet for evigt, men de fedtceller, der er tilbage, kan svulme op. Ved vægtøgning sætter nyt fedt sig hovedsageligt et andet sted på kroppen.

Er der bivirkninger ved behandlingen?

Der er ikke indrapporteret bivirkninger til Sundhedsstyrelsen.

Bemærk dog, at der kan forekomme ømhed i behandlingsområdet 1-2 uger efter behandlingen. Der kan også forventes blå mærker (som sugemærker pga. vakuum) i cirka en uge efter behandlingen. Desuden kan der en uge efter behandling forekomme nedsat følelse i det behandlede område, lige som der kan forekomme lidt svien under og umiddelbart efter behandlingen.

Bemærk, at behandlingen foretages uden nogen form for operation, og metoden er godkendt af de amerikanske myndigheder FDA. Produktet er CE-mærket og godkendt som medicinsk udstyr i EU.

Kilde: Bodycool