Samfund

Populært dansk nyhedsmedie begæret konkurs

Netmediet dagens.dk har ikke udbetalt den seneste månedsløn til sine medarbejdere og er nu begæret konkurs.

Siden starten i 2012 er dagens.dk blevet et af de bedst kendte danske nyhedssites online, hvor mediet har markedsført sig på særligt kriminalstof og kulørte historier.

Men nu er det hele måske snart forbi. Mediet har ikke udbetalt løn til sine ansatte 1. december og er nu begæret konkurs.

Det skriver Mediawatch, som har fået oplysningen fra Dansk Journalistforbund.

- Jeg kan bekræfte, at der ligger en konkursbegæring mod Dagens.dk, siger Henrik Bruun, forhandlingkonsulent i Dansk Journalistforbund til Mediawatch.

Ikke udgivet noget i over et døgn

Både TV 2 og Mediawatch har forsøgt at få en kommentar fra Kasper Christensen, der ejer Nyhedsgruppen Aps, der står bag dagens.dk. Han er ikke vendt tilbage, og heller ikke dagens.dk's tillidsrepræsentant, Marie Milling, har ønsket at udtale sig til Mediawatch.

Faktum er imidlertid, at dagens.dk stort set ikke har udgivet nogen historier siden tirsdag eftermiddag. Og for to uger siden kom det desuden frem i mediet Finans, at Nyhedsgruppen Aps var under tvangsopløsning.

Hvad der skal ske nu, er usikkert. De ansattes løn er garanteret, enten via Lønmodtagernes Garantifond, eller hvis et nyt selskab overtager dagens.dk.

Ifølge Mediawatch har Sø- og Handelsretten, som står bag konkursbegæringen, udpeget advokat Nete Weber som likvidator. Men heller ikke hendes advokatfirma ønsker at kommentere nyheden.