Samfund

Fødselschef går i protest: Det er bestemt ikke med et smil på læben

For få midler og for stor travlhed har fået klinikchef på Rigshospitalet til at stoppe.

14 år nåede Morten Hedegaard at være klinikchef på Rigshospitalet, før han tirsdag meddelte sine kollegaer, at han stopper.

For meget travlhed på fødeafdelingen og for få tilførte midler blev dråben, der fik bægeret til at flyde over for manden, der blandt andet har været fødselslæge til samtlige kronprinsesse Mary og prinsesse Maries følelser.

Det skriver Politiken.

Frustreret over travl afdeling

Og det er ikke med glæde, at han forlader hospitalet, fortæller han til TV 2.

 - Jeg har været fantastisk glad for at være her. Det er en fantastisk arbejdsplads med nogle fantastiske kollegaer. Det bliver bestemt ikke med et smil på læben, at jeg forlader afdelingen.

Morten Hedegaard forklarer, at han har været frustreret over en meget travl afdeling, hvor personalet har været tvunget til at prioritere skarpt i de daglige opgaver.

Fik sur smiley

En travlhed der blandt andet betød, at afdelingen fik en sur smiley fra arbejdstilsynet, fordi Sundhedsstyrelsens retningslinjer blev brudt.

Rigshospitalets fødeafdeling fik sidste år tilført fire millioner kroner af Folketinget. Men da fødeafdelingen samtidig skulle spare penge fordi Region Hovedstadens hospitaler skulle spare og omprioritere for 640 millioner, er situationen ikke blevet bedre, fortæller Morten Hedegaard.

- Jeg ved jo godt, at økonomien er stram, og at de offentlige udgifter skal holdes i ave. Men vi er også i en situation, hvor de offentlige sundhedsmidler hele tiden bliver presset af udgifterne til ny medicin, der stiger og stiger.

- Det betyder at visse dele af sundhedsvæsenet, for eksempel mit område, hvor det er hænder, det handler om, skal til at spare hænder. Og det er faktisk en stor frustration for en afdeling som vores og for mig selv personligt, siger han.

- Stort kompliment

Flere af TV 2s brugere udtrykker deres frustration over travlheden på fødestuerne via TV 2 Nyhedernes Facebookside. Desuden udtrykker flere deres respekt for Morten Hedegaards beslutning.

- Endelig en offentlig ansat leder, der tør sige fra, fordi udviklingen tegner mere og mere uansvarlighed i dagligdagen for de ansatte og ikke mindst patienterne. Stort kompliment, skriver Niels Legaard Gjytkjær.

Han bakkes op af Hanne Ejstrup. Hun skriver:

- Respekt til Morten Hedegaard for at sige fra. Nu må politikerne gerne meget snart begynde at udvise ansvar overfor borgerne og sørge for en anstændig behandling. Det er jo grotesk, som det har fået lov til at udvikle sig.

Lene Sletting håber, at Morten Hedegaard kommer tilbage igen under bedre vilkår.

- Men hvor er det synd, at vi skal helt derud for at råbe politikerne op. For det er jo dem, der bestemmer. Håber, at lægen her bliver genansat med ordentlige vilkår for hele sygehuset og alle sygehuse, skriver hun.