Samfund

Her lader de børnetøj gå i arv - og det har givet en pris på 400.000 kr.

Sanna Rasmussen har netop vundet en iværksætterpris for at bygge bro mellem ressourcestærke familier og mindre velstillede familier.

Sanna Rasmussen fra Køge er mor til en lille pige. Som så mange andre mødre ved hun præcist hvor hurtigt børn vokser, hvor hurtigt tøj stumper, og hvad sådan noget koster.

Derfor er hun i færd med at frasortere det af sin datters tøj, som hun ikke længere vil gå med.

- Den her flyverdragt er fra sidste år, og de her lyserøde sko vil hun ikke rigtig have på, siger Sanna Rasmussen om datterens ting.

Tøjet skal dog ikke bare smides ud eller afleveres i en tøjcontainer. I stedet skal det sammen med noget af datterens legetøj gives videre til Karina Wied, som også har en lille datter.

Karina er for tiden ledig, og derfor er der ikke altid råd til det nyeste tøj eller det sjoveste legetøj.

- Vi må prioritere, hvad det er, vi skal købe igennem måneden. En dukke til 400 kroner, det har vi ikke råd til, siger Karina Wied.

Sanna Rasmussen (th.) har startet foreningen Familiestøtten, der bringer ressourcestærke familier sammen med mindre velstillede familier. Det har blandt andet hjulpet Karina Wied (tv.)

Matcher familier

De to har fundet hinanden på Facebook, hvor de fandt ud af Sanna Rasmussen kunne hjælpe Karina Wied.

Siden de to mødres første møde har Sanna Rasmussen startet foreningen Familistøtten, som hjælper familier, der har lidt mindre.

Foreningens formål er at matche ressourcestærke børnefamilier med familier, som har lidt mindre. Udsatte familier arver så tøj og legetøj fra de familier, som har lidt mere.

- Det giver mig rigtig meget at se, at et projekt som det her blomstrer op, siger Sanne Rasmussen.

Vinder iværksætterpris

Familiestøtten har netop vundet iværksætterprisen Game Changers på 400.000 kroner. Foreningen bliver styret hjemme fra Sanna Rasmussens køkkenbord og omfatter i dag over 100 familier fordelt ud over syv kommuner.

Sanna Rasmussen har vundet iværksætterprisen Game Changers på 400.000 kroner.

En række frivillige sørger ved siden af for at udsatte børnefamilier bliver sat sammen med en donationsfamilie, der matcher alder og køn.

- Jeg kan se glæden ved, at børnene kommer og afleverer noget, de har været glade for, til mit barn, som så viser, at hun bliver rigtig glad for, at hun har fået noget nyt siger Karina Wied.

Sanna Rasmussen håber på, at Familiestøtten bliver landsdækkende inden for en overskuelig fremtid.