Chefredaktører uenige: Kan Qvortrup bliver politisk kommentator igen?

Debat i Presselogen: Chefredaktører er helt uenige om Henrik Qvortrups fremtidige muligheder som kommentator.

Henrik Qvortrup kan ikke fortsætte som vært på Radio 24Syv, efter han i dag blev dømt i Se & Hør-sagen.

Men han kan godt vende tilbage til æteren, når han engang har udstået sin straf.

Det fastslog chefredaktør Jørgen Ramskov fra Radio 24Syv i dag i TV 2’s mediemagasin ”Presselogen”.

Henrik Qvortrup har været vært på Radio 24Syvs mediekritiske magasin, men blev suspenderet fra programmet i forbindelse med, at Se & Hør-sagen kom for retten.

- Det har været klart hele tiden, at hvis Henrik Qvortrup blev dømt, så kunne han ikke være vært, før han har udstået sin dom. Det er meget enkelt. Indtil man er dømt, er man uskyldig. Nu er han dømt for en forbrydelse. Vi har det principielle standpunkt, at man ikke kan arbejde for os, før man har udstået sin straf. Så kan man vurdere det igen, siger Jørgen Ramskov.

"Buldrende inhabil"

Men han har været suspenderet fra programmet indtil han blev dømt?

- Ja, men det skyldes den teknikalitet, at han var vært på et mediekritisk program. Og det mediekritiske program ville jo nødvendigvis komme til at beskæftige sig temmeligt meget med Se & Hør-sagen. Så skulle vi rende og hive ham ud og ind af studiet hvert andet minut, når vi skulle diskutere denne sag. Derfor har han været fjernet, fordi han jo var buldrende inhabil, forklarer han.

Men når han har udstået sin straf, så kan han godt vende tilbage?

- Principielt kan han godt. Af to grunde. Et: Når han har udstået sin straf, så er han ren og så kan han starte forfra på sit liv. Sådan skal det være. To: At han er stadig vil være begavet og vidende at have som kommentator, siger Jørgen Ramsgaard.

Da Se & Hør-sagen kom frem, stoppede Henrik Qvortrup i 2014 som politisk kommentator på TV 2. Siden har han været aktiv som kommentator og vært i i flere andre sammenhænge.
Da Se & Hør-sagen kom frem, stoppede Henrik Qvortrup i 2014 som politisk kommentator på TV 2. Siden har han været aktiv som kommentator og vært i i flere andre sammenhænge. Foto: TV 2

Jørgen Ramsgaard sad i Presselogen sammen med to andre chefredaktører, Poul Madsen fra Ekstra Bladet og Mikkel Hertz fra TV 2.

De tre chefredaktører har alle haft Henrik Qvortrup ansat som enten politisk kommentator eller mediekommentator, og de var helt uenige om hans muligheder for at vende tilbage til netop deres medie.

Presselogen: Ekstra Bladet siger måske, TV 2 siger nej til Henrik Qvortrup

Mens Jørgen Ramsgaard principielt gerne tager Henrik Qvortrup tilbage som mediekommentator, så siger TV 2’s Mikkel Hertz nej – og Ekstra Bladets Poul Madsens svar lægger sig lige midt imellem:

- Hos os ville han ikke blive mediekommentator, for han er bundet op på den her sag. Hvis Henrik Qvortrup skal bruges på Ekstra Bladet fremover, så bliver det som politisk kommentator, sagde chefredaktør Poul Madsen fra Ekstra Bladet.

Sagen overskygger budskabet

På TV 2, som Henrik Qvortrup forlod, da Se & Hør-sagen kom frem, er der til gengæld også lukket for at komme tilbage som politisk kommentator:

- Folk, der har udstået deres straf, skal have en chance mere. Men ikke en hvilken som helst chance. Og at være vores politiske kommentator – det kommer ikke til at ske, så længe jeg sidder i chefstolen i nyhedsafdelingen. For jeg synes stadig, at sagen vil overskygge det budskab, som vi gerne vil bringe, siger Mikkel Hertz.