Samfund

3-stjernet dansk Michelin-restaurant får sur smiley

Chefkok på Geranium Rasmus Kofoed. Keld Navntoft / Scanpix

En af Danmarks mest anerkendte restauranter har modtaget en sur smiley.

Den danske restaurant Geranium, der er indehaver af tre Michelin-stjerner, har fået en sur smiley, efter at kontrollanter fra Fødevarestyrelsen har været forbi.

Det fremgår af en kontrolrapport fra Fødevarestyrelsen.

Kontrollen blev foretaget den 29. september og udover den sure smiley følger en bøde på 20.000 kroner.

Skaldyr blev obevaret i for høj temperatur

Fødevarestyrelsens kontrollanter målte blandt andet temperaturen i restaurantens køledisk til skaldyr til mellem 8,6 og 9,2 grader. Den højst tilladte temperatur i kølediske af den type er 2 grader.

Rasmus Kofoed ærgrer sig over situationen.

- Jeg er ked af det. Det har vi ikke prøvet før. Vi er vant til at have en smiley med en meget glad mund. Jeg vil understrege, at vi ikke kunne drømme om at servere noget, der er for gammelt.

- Kritik er unuanceret

Han fortæller, at restauranten har benyttet sig af et e-smileyprogram, der skulle advare, hvis temperaturene i køleboksene blev for høje.

- De var indstillet på fem grader ved en fejl, og derfor var restauranten ikke opmærksom på fejlen, siger Rasmus Kofoed.

Han fortæller, at skaldyr og fisk altid har været på is inde i køleboksen.

Den anerkendte kok mener, at kritikken i rapporten er ude af proportioner.

- Jeg synes, den er unuanceret. Den er blæst ekstremt meget op. Når jeg læser rapporten, tænker jeg, at det er et beskidt køkken vi har på Geranium – og det hænger ikke sammen med virkeligheden, siger han.

Er kommet af med den sure smiley

Fødevarekontrollen har efterfølgende været tilbage i restauranten for at foretage en opfølgende kontrol. Her blev den sure smiley vekslet til den næstbedste smiley, der betyder indskærpelse.

Indskærpelsen handler dog ikke om køkkenet, men knytter sig til et ejerskifte i restauranten, som ikke blev meldt til Fødevarestyrelsen.