Samfund

Hundredetusinder reagerer på Moppers død: - Nu er gyldne mormor en gylden stjerne

Mere end 200.000 danskere har udtrykt medfølelse på Facebook over afdøde Mopper fra Familien fra Bryggen.

Ann Patricia 'Mopper' Christiansen sagde sin mening og var altid på tværs, men med sin uhøjtidelige facon var hun også oftest den første til at grine af sig selv og resten af sin lille familie fra Islands Brygge i København. Sådan strøg hun direkte ind i hjertet på danskerne. 

Mandag aften kunne hendes børn Linse og Mikkel Kessler fortælle, at hun var død efter længere tids sygdom.

Med rekord-fart var danskerne på tasterne med trøstende ord og medfølelse til den karismatiske reality-familie. Faktisk i en sådan fart, at det sjældent er set lignende.

Flere hundrede tusinde danskere har reageret og vist på sociale medier, at de er blevet berørt. 

Enorm sorg blandt danskerne

Realityprogrammet Familien fra Bryggen på TV3 har tryllebundet mange, når datter Linse Kessler, barnebarn Stephanie Kessler og mor Ann Patricia Christensen - i daglig tale 'Nogge', 'Geggo' og 'Mopper' - viste deres dagligdag frem på tv.

Danmark, men ikke mindst Bryggen, bliver kedeligere, tilgengæld bliver himlen sjovere, med den skønne stjerne. Hvil i fred Mopper, og tak for alle de sjove timer, du har givet os

Kate Faxø Kaspersen på Facebook

Derfor har nyheden om mor Moppers død ramt hårdt.

Linse Kessler og Mikkel Kessler fortalte den triste nyhed via to Facebook-opslag. Indenfor kun 10 minutter havde 2500 personer kommenteret Linse Kessler opslag og over 3000 havde kommenteret nyheden hos Mikkel Kessler.

Tilsammen har over 200.000 reageret på opslagene. De to opslag har tilsammen 65.000 kommentarer og næsten 20.000 har delt nyheden med deres netværk. 

Her til aften Kl 18.25 gik vores kære, dejlige og elskede Mor 'Mopper' bort 😢 :( Vi var alle hos hende og hyggede om...

Posted by Linse Kessler on Monday, November 21, 2016

- Hvor er det trist, I har mistet Mopper. Vi andre har også mistet denne skønne kvinde med sine meninger. De vil blive savnet rigtig meget. Danmark, men ikke mindst Bryggen, bliver kedeligere, tilgengæld bliver himlen sjovere, med den skønne stjerne. Hvil i fred Mopper, og tak for alle de sjove timer, du har givet os, skriver Kate Faxø Kaspersen på Facebook.

Her til aften, Kl 18.25, gik vores kære, dejlige og elskede mor 'Mopper' bort 😢 Vi var alle hos hende og hyggede om...

Posted by Mikkel Kessler on Monday, November 21, 2016

"Du er et røwhul." "Jeg vil hjem." "Pixie din lort." "Jeg har slået en prut - pyt med det." Jeg kan blive ved. Hun vil blive savnet.

Yasmin Line Enevoldsen på Facebook

En grovkornet og elskelig dame

Klokken 7 tirsdag havde mere end 200.000 personer reageret på opslaget.

- Mit hjerte græder og jeg er knust på vores alles vegne, men ved, at hun havde jer omkring sig. Jeg sender jer alle kys og krammer og kommer så hurtigt jeg kan. Elsker jer. Bobs bliver savnet. Men hun bliver den mest bestemte stjerne på himlen. Elsker dig for altid.

Sådan skriver Didde Skjelmose, som er veninde med Linse Kessler og familien og har været med i flere afsnit af serien. Hendes kommentar har i sig selv fået 5000 likes.  

Flere lægger vægt på, at Mopper var en ener, som ikke holdt tilbage med sine grovkornede kommentarer. 

- "Du er et røwhul." "Jeg vil hjem." "Pixie din lort." "Jeg har slået en prut - pyt med det." Jeg kan blive ved. Hun vil blive savnet. Mit hjerte græder på jeres vegne, men trøst jer selv med, at hun ikke længere er alvorligt syg. I stedet for en gylden mormor, er hun nu en gylden stjerne. R.I.P Mopper, skriver Yasmin Line Enevoldsen.

Politikere, reality-stjerner og medier

Moppers popularitet begrænsede sig langt fra til seerne bag skærmen. Også mange af de personer, som hun deler skærmtid med, har vist deres sorg med personlige beskeder.   

- Havde jeg vidst, at det var så tæt på, da vi sås forleden, ville jeg have sendt et ekstra knus med dig hjem til hende. Varme og kærlige tanker til dig, og endnu engang tak for din dejlige hilsen til drengene. De blev lykkelige, skriver politikeren Pernille Vermund fra Nye Borgerlige som en kommentar til Linse Kesslers opslag.

Mine tanker går til min kære og elskede Linse og hendes vidunderlige familie. Jeg ved I kommer til at gå en hård tid i...

Posted by Gustav Andersen Salinas (officiel fanside) on Monday, November 21, 2016

Realitystjernen Gustav Andersen Salinas har ligeledes skrevet et opslag om Mopper og ikke mindst: Familien, der står tilbage uden hende. 

Kanalen bag realityprogrammet, TV3, har kondoleret efter den markante kvindes død. De beder de mange danskere om at respektere familiens privatliv, mens de sørger over tabet af deres mor, mormor og oldemor. 

Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at Ann "Mopper" Patricia Christiansen er gået bort efter lang tids sygdom. Vi beder jer alle respektere familiens privatliv i denne svære tid. Mvh. TV3

Posted by Familien fra Bryggen on Monday, November 21, 2016

Formidddagsavisen BT har skrevet om tv-værten Morten Resen og Jim Lyngvild, som kendte Mopper og havde mange sjove oplevelser med hende. 

Ekstra Bladet har ligeledes skrevet om de mange, som har reageret på nyheden om Moppers død.

Vil du også savne Mopper?

Posted by Ekstra Bladet on Monday, November 21, 2016

Også TV 2's læsere har sendt masser af rosende ord og hilsner til familien efter den sørgelige begivenhed. 

- Hvil i fred skønne Mopper. Tak for alle dine morsomme bemærkninger. Du vil altid blive husket, skriver Bente Jensen.