Farvel til revisorjobbet - nu bruger han 100 timer om ugen på sin store passion

Han kalder sig selv for baconista. Med liv og sjæl går Allan Ungstrup op i ikke bare bacon, men gourmet-bacon.

På et gammel slagteri i Sønderjylland arbejder Allan Ungstrup næsten 100 timer om ugen for at skabe det helt perfekte stykke bacon. Tanken om at springe ud som selvstændig startede for en lille håndfuld år siden.

Det hele startede med, at Allan Ungstrup var en smule træt af det bacon, man kunne købe i butikkerne – han syntes ikke, det smagte af nok. Og så tog han affære.

Allan Ungstrup ønsker at skabe det helt perfekte stykke gourmet-bacon.
Allan Ungstrup ønsker at skabe det helt perfekte stykke gourmet-bacon. Foto: TV 2

Livet op til revision

- Nogle gange kommer man til et punkt i sit liv, hvor man tænker, hvad vil jeg bruge resten af mit liv på, siger Allan Ungstrup til TV 2 og tilføjer, at det i hvert fald ikke var revisorjobbet, der trak.

- Lad være med at være for bange for, hvad der kan ske i morgen, fordi vi er her jo nu i dag, og tingene skal nok løse sig så længe, man bliver ved.

Allan Ungstrup

Derfor sagde han farvel til et velbetalt revisorjob med gode kollegaer og pensionsopsparing til fordel for et liv som baconista, der efter eget udsagn giver Allan Ungstrup meget mere glæde.

- Det er en super tilfredsstillelse i hverdagen, fordi man står op til noget, man glæder sig til hver eneste dag, og man går i seng glad, fortæller han.

Står selv for det hele

Allan Ungstrup producerer fire forskellige typer bacon – han er ene mand om det, og arbejdsopgaverne tæller både rengøring, kundekontakt, regnskab. Indtil videre tjener han ikke noget på det, men han håber, at det kommer en dag.

Han ønsker for andre, at de også bare skal kaste sig ud i det, hvis de går med en drøm indeni. 

- Lad være med at være for bange for, hvad der kan ske i morgen, fordi vi er her jo nu i dag, og tingene skal nok løse sig så længe, man bliver ved, Allan Ungstrup.