Samfund

Thomas og hans børn forærer alt væk efter flytning

Thomas Svinth Johansen har valgt at give alt sit indbo væk. Selv hans to børn donerer deres legetøj.

Den ene plastikkasse efter den anden fyldt med ting bliver løftet ud af huset.

Indholdet tilhører Thomas Svinth Johansen. Eller det gjorde det.

For den 39-årige mand har, i forbindelse med at han flytter fra sin lejebolig ved Horsens, valgt at forære alt indbo væk i den gode sags tjeneste.

Han har nemlig prøvet på egen krop at være fattig og ikke have råd til selv de mest basale ting - og nu vil han hjælpe andre, der står i en lignende situation, som han selv gjorde for et par år siden.

Derfor har han oprettet en Facebook-gruppe, hvor han offentliggører billeder af ting, der er til salg - og så er det ellers blot op til andre at hente de gratis sager.

Mere fattigdom

En ny undersøgelse foretaget af Dansk Folkehjælp viser, at 52 procent af danskerne mener, at der er kommet mere fattigdom. Det er 11 procent mere end sidste år.

- Jeg ved, hvordan det er at sidde i en svær situation og ikke have midler til de basale ting. Jeg vil gerne hjælpe dem, hvis jeg kan - for der sidder nogle derude, der har brug for hjælp, siger han til TV 2.

Selv om Thomas Svinth Johansen i dag er kommet ud på den anden side, tænker han tit tilbage på tiden, hvor pengene var små. I den værste periode kørte han en vinter uden varme på radiatorerne - medmindre han havde sine børn.

Dengang havde Thomas Svinth Johansen også svært ved at se lyset. Alt var ifølge familiefaderen "op ad bakke".

- Alt var på spil, forklarer han.

En god mavefornemmelse

I dag er Thomas Svinth Johansen ikke alene om at forære ting væk.

Hans børn, Xander og Victoria Gammelgaard Svinth Johansen, har også valgt at give noget af deres legetøj væk. 

- Man får en dejlig fornemmelse i maven, når du først har givet noget væk. Du ved, at du gør andre glade. Det er en rigtig god følelse, siger 10-årige Xander Gammelgaard Svinth Johansen.

Hvem håber du, der kommer og henter dit legetøj?

- Dem der ikke har så mange penge. Nu er det også snart jul, så det er det perfekte tidspunkt at give gaver væk på, siger han.

Thomas Svinth Johansens gode gerning har inspireret andre i lokalmiljøet til at gøre det samme. Nu forærer flere ifølge familiefaderen deres ting væk.

10-årige Xander giver sit legetøj til dem, der ikke har mange penge.