Få her et overblik over sagen fra Tønder, hvor faren lejede sin 10-årige datter ud, og udnyttede hende seksuelt fra hun var to år gammel.
Den har sendt rystelser gennem hele landet.
Sagen fra Tønder.
Gennem næsten 10 år blev en lille pige i Sønderjylland, Zandra Berthelsen, udsat for vold, trusler og grove seksuelle overgreb fra sin far, mens hendes mor var vidende om det. Overgrebene startede, da Zandra var blot to år gammel.
"Grænseløs udnyttelse af en mindreårig pige" og "En far lejede sin datter ud", lød overskrifterne i 2005, da sagen kom frem.
Senere er det blevet Danmarkshistoriens mest omtalte sag om seksuelt misbrug.
Den sønderjyske far tvang sin datter til sex. Og da Zandra blev 10 år, begyndte han at leje hende ud til fremmede mænd, som mod et par hundrede kroner, pizza eller alkohol fik lov til at tilbringe tid alene med datteren, som også selv skulle skrive kontaktannoncer til Den Blå Avis.
Zandras lillesøster blev også krænket seksuelt, men slet ikke i samme omfang, har retten slået fast.
Selvom kommunen modtog masser af underretninger fra både offentligt ansatte og borgere om, at noget var helt galt hjemme hos familien, så gik der årevis, før politiet en sommeraften i 2005 stormede familiens nye hus i Tønder, og arresterede faren.
Nedenfor kan du få et overblik over Tøndersagen - år for år:
Zandra Berthelsens liv efter Tønder-sagen
2005
Anonymt tip bringer politiet på sporet af sagen
Politiet i Sønderborg modtager et anonymt tip om, at der foregår misbrug af en lille pige i landsbyen Solderup, og politiet indleder en undersøgelse.
Tøndersagen afsløres
Om aftenen omringer politiet huset i Tønder. Forældrene anholdes, og pigerne tvangsfjernes og kommer i familiepleje.
2005
Flytter på opholdssted med søster
Zandra og hendes søster bor på et socialpædagogisk opholdssted i Haderslev Kommune.
Personalet skriver i papirerne, at pigerne er glade, og at de får stort udbytte af den terapeutiske behandling, men sandheden er, at Zandra er meget utilfreds og utryg med stedet, som efterfølgende får kritik i medierne og sættes under skærpet tilsyn.
11 gange bliver Zandra videoafhørt af politiet, og det giver hende flash backs, hvor hun genoplever det seksuelle misbrug. Zandra viser herefter tegn på selvskadende adfærd.
2006
Moren dømmes
11. december 2006 får moren en tidsubestemt behandlingsdom på et psykiatrisk hospital, da hun blandt andet lider af skizofreni.
2007
Sidste dom falder i Tøndersagen
Tønderfaren idømmes den 20. februar 2007 10 års fængsel for fuldbyrdet samleje og anden kønslig omgang med Zandra Berthelsen og anden kønslig omgang med hendes lillesøster.
14 mænd bliver dømt til fængsel mellem et og tre år. En enkelt får seks år. Flere af de dømte er udlændinge, og flere af dem udvises som en del af deres dom.
2008
Zandra flytter ind hos plejefamilie
Zandra flytter som 14-årig ind hos en plejefamilie, hvor hun bliver i fire år. Hun beskriver perioden som de bedste år i hendes liv, fordi hun for første gang oplever omsorg og tryghed.
2009
Begynder at udvise selvskadende adfærd
Som 15-årig beskrives Zandra som velbegavet, tænksom og en fagligt dygtig pige.
Men hun er også sårbar og begynder at udvise selvskadende adfærd, depression, angst og ensomhed i forhold til andre unge.
2010
Zandra begynder i gymnasiet
Zandra er inde i en positiv udvikling, hvor angstanfald og selvskade næsten ikke ses mere. Hun begynder i gymnasiet.
2012
Zandra dropper ud
Som 18-årig forlader Zandra plejefamilien, dropper ud af 2.g og flytter til en lejlighed i en anden by. Langt fra Tønder.
2013
Selvmordstanker og cutting
Zandra får stadig større psykiske problemer. Hun skærer i sig selv, lider af angst, depression og flash backs fra barndommen, og derfor flytter hun ind på et opholdssted.
Her forsøger Zandra flere gange at begå selvmord, og hun bliver flere gange indlagt på psykiatrisk hospital.
Zandra vurderes at lide af kraftig PTSD på grund af traumer i barndommen.
2014
Overvåges døgnet rundt
Zandra bor i perioder hjemme i sin egen lejlighed og bliver overvåget døgnet rundt.
Efter et selvmordsforsøg bliver hun indlagt i seks måneder på psykiatrisk hospital.
Herefter begynder Zandra på HF og gennemfører første år af uddannelsen.
2015
Zandra udvikler et stofmisbrug
Zandra er plaget af angst, selvmordsforsøg og flash back-anfald.
Hun bor nu alene, men får massiv støtte fra kommunen med flere kontaktpersoner, der i perioder holder opsyn med hende døgnet rundt.
Zandra udvikler et stofmisbrug og tager flere gange en overdosis piller.
Indlægges på lukket afdeling
Zandra indlægges med svære psykoser på lukket afdeling på et psykiatrisk hospital.
2016
Zandra bliver diagnosticeret skizofren
Zandra får diagnosen skizofreni, og efter fire måneders medicinsk behandling på det psykiatriske hospital bliver hun udskrevet og flytter til et midlertidigt opholdssted for psykisk sårbare.
Zandra begynder på andet år på HF
Zandra vil klare sig selv
Zandra bryder kontakten til det psykiatriske system og flytter hjem til sin et-værelses lejlighed.
Torsdag aften kl. 20.50 kan du se første del af Station 2-dokumentaren 'Pigen fra Tøndersagen - min historie'. Her står pigen fra Tøndersagen for første gang frem med navn og ansigt.