Samfund

Nu vil Kirkens Korshær samle ind til fattige i Danmark

Indsamlede midler skal gå til varmestuer og herberger, som opsøges af mange, der er ramt af kontanthjælpsloft.

Personer i Danmark, der er blevet ramt på pengepungen af det nye kontanthjælpsloft, kan nu se frem til at modtage en håndsrækning fra Kirkens Korshær.

Hjælpeorganisationen vil i slutningen af november gennemføre en landsindsamling til fordel for fattige borgere. Det skriver Berlingske.

Pres på varmestuer

Det indsamlede beløb skal gå til varmestuer, herberger og bofællesskaber, som tilbyder udsatte borgere et måltid mad, et bad eller et sted at sove, forklarer Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.

- Vi oplever i øjeblikket et stigende pres på vores varmestuer, hvor vi blandt andet møder mange udsatte familier, siger hun til Berlingske.

- Økonomisk giver det derfor mening med en landsindsamling. Men det handler i lige så høj grad om oplysning. Vi ønsker at udbrede budskabet om, at der rent faktisk er fattige i Danmark, tilføjer hun.

Undergraver velfærdssamfundet

Enhedslistens politiske ordfører, Pernille Skipper, er enig i, at der er behov for støtte til økonomisk trængte mennesker.

Men hun bryder sig ikke om private indsamlinger, fordi de "undergraver velfærdssamfundets grundpille".

- Der er en tendens til, at velfærd i Danmark bliver set mere og mere som fattighjælp. En landsindsamling til fattige i Danmark er alt andet lige en del af den samme tendens, siger Pernille Skipper til avisen.

Positivt at civile giver

Det synspunkt er Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance ikke enig i. Han mener, at "civilsamfundet er langt bedre end det offentlige til at sørge for omsorg".

Desuden giver det ifølge Joachim B. Olsen ikke mening at tale om materiel fattigdom i Danmark. Han er enig i, at nogle børn vokser op under fattigdomslignende vilkår som følge af sociale familieproblemer.

- Men man kan ikke skabe et samfund, hvor det ikke eksisterer. Derfor er det også positivt, at vi har et stærkt civilsamfund, der ønsker at være med til at give, siger han.