Samfund

17-årige Nicki fra Netto hyldes af tusinder: Derfor betalte jeg for kundes varer

Nicki Vedel Hornbech trådte til med en hjælpende hånd, da en kunde manglede penge til at betale for sine varer.

17-årige Nicki Vedel Hornbech bliver i øjeblikket hyldet på nettet for en episode i Netto i Vodskov i søndags.

Her var den unge kasseassistent udlånt fra en nærliggende Netto-butik i Lindholm, fordi flere af medarbejderne i Netto i Vodskov skulle til julefrokost.

Og mens det sædvanlige personale hyggede sig med julegodterne, sørgede Nicki Vedel Hornbech for det, der skulle vise sig at blive en sand hyldest på Facebook rettet mod den lille butik.

Da en udviklingshæmmet kvinde manglede 8,50 kroner for at få råd til sine varer, hev den unge kasseassistent nemlig sin mobiltelefon frem og overførte det resterende beløb via Mobilepay.

Blev inspireret dagen før

Nicki Vedel Hornbech havde observeret kvinden på en lignende vagt dagen før, hvor hun også manglede penge. Her var hun blevet hjulpet af et par pædagoger, der sørgede for, at pengene passede.

Det inspirerede Nicki til at yde den samme gerning den følgende dag, da den udviklingshæmmede kvinde igen havde taget for lidt penge med i byen. Og det var en meget glad kvinde, der kunne få alle sine varer med hjem, fortæller Nicki til TV 2.

- Jeg har aldrig set nogen blive så glad for 8,50 kroner. Så det var det hele værd, siger han.

Blev hyldet på Facebook

Nicki Vedel Hornbech havde formentlig regnet med, at historien sluttede der.

Men en kunde, der var vidne til episoden, blev så rørt over Nickis handling, at han gik til tasterne og forfattede en hyldest på Facebook til den unge kasseassistent.

Og efter det fik Nicki Vedel Hornbechs gerning opmærksomhed i et omfang, som han ikke havde forestillet sig i sin vildeste fantasi.

Mere end 30.000 personer har i skrivende stund reageret på opslaget, mens mere end 1400 har delt det.

Og det har efterfølgende ført til adskillige kommentarer på den unge mands Facebook-side.

- Folk skriver, at det er en god gerning, jeg har gjort. Og at jeg har et stort hjerte. Flere har også skrevet, at det er godt, at vi har unge som mig, fortæller Nicki Vedel Hornbech, der er meget overvældet over de mange kommentarer.

Fik biografbilletter og guf

I Netto-butikken i Vodskov er der også stor tilfredshed at spore efter den positive opmærksomhed, som Nicki Vedel Hornbech har skaffet butikken.

- De har rost mig til skyerne og foræret mig to biografbilletter og to gufbilletter, siger han.

Han tilføjer, at han sagtens kunne finde på at gøre det samme en anden gang. Men kun hvis han fornemmer, at det er en person i nød.

Og så foretrækker han, at det bliver med lidt mindre opmærksomhed næste gang.