Se og Hør-sagen

Se og Hør-sagen: Fem ansatte står fast på deres uskyld

Fem tidligere ansatte på ugebladet Se og Hør hævder i retten, at de ikke kendte til tys-tys-kildens metoder.

Fem tidligere chefredaktører og journalister på det kulørte ugeblad Se og Hør troede, at kreditkortkilden - den såkaldte tys-tys-kilde - havde fri og lovlig adgang til de oplysninger om kendte og kongelige, som han gav til Se og Hør.

Det budskab blev fredag gentaget flere gange i Retten i Glostrup, hvor forsvarsadvokaterne fremlagde deres vigtigste argumenter i sagen.

Alle fem kræver frifindelse i sagen.

- Hvis der kommer en mand og siger, at han arbejder for Nets og har adgang til visse oplysninger, er der så ikke god grund til at tro, at han ikke skal hacke sig til oplysningerne? Jo, det er der.

Sådan siger advokat Anders Németh, som repræsenterer tidligere chefredaktør på Se og Hør Henrik Qvortrup.

Ifølge anklagemyndigheden har tys-tys-kilden blandt andet gentagne gange nulstillet kollegers adgangskoder for at få fat på oplysninger om kendte danskeres gøren og laden.

Men disse metoder har Se og Hørs ansatte altså ikke kendt noget til, lyder det fra samtlige forsvarsadvokater, som ikke godtager politiets beviser i sagen.

Chefredaktør: Jeg har lavet noget pis

I løbet af retssagen har anklagemyndigheden blandt andet fremlagt en e-mail fra Kim Henningsen til flere bekendte, hvor han skrev, at han "har lavet noget alvorligt pis".

- Jeg var desværre ikke klog nok til at gennemskue, HVOR alvorligt det var, da jeg godkendte, for i bagklogskabens ulideligt klare lys kan jeg jo godt se, at det var rablende vanvittigt, skrev han.

Men ifølge Kim Henningsens advokat Kåre Pihlmann handlede mailen ikke om, at chefredaktøren var klar over, at tys-tys-kilden kom til kreditkortoplysningerne på urigtig vis.

Mailen handlede derimod om aflønningen af kilden.

- Kilden var ikke ansat i kantinen. Han var systemoperatør. Han sidder altså med næsen i skærmen fra tidlig morgen til sen aften. Så kunne Henningsen gå ud fra, at kilden havde naturlig adgang til oplysningerne? Ja, det kunne han, og derfor skal Henningsen frifindes, lyder det fra Kåre Pihlmann.

Også tys-tys-kilden kræver frifindelse. Han nægter at have brudt loven.

Sagen ventes at blive afgjort 24. november.

Foto: