Ny prisstigning på vej: Tv-pakke er blevet 50 procent dyrere på syv år

Fra årsskiftet hæver YouSee priserne på sine tv-pakker. Dermed fortsætter priserne i vejret for syvende år i træk.

En prisstigning på over 50 procent over syv år. Det er hvad nogle YouSee-kunder vil opleve, når tv-udbyderen skruer sine priser op efter årsskiftet.

Forklaringen er, at danskerne ikke længere ser tv, som de gjorde engang, og det koster tv-udbyderne penge. Sådan lyder det fra YouSees i et brev de har sendt til deres kunder.

Steget 51 procent

I 2009 kostede YouSees grundpakke 160 kroner; efter årsskiftet skal kunderne af med 234 kroner om måneden. En stigning på 46 procent.

Endnu større er prisstigningen for de kunder, der abonnerer på mellempakken. Her er prisen steget 51 procent på syv år. Det viser tal fra Forbrugerrådet Tænk og YouSee.

Ifølge YouSee bliver virksomheden nødt til at kræve flere penge for deres produkter, fordi kunderne udnytter de digitale tjenester, som er blevet tilgængelige de senere år. Det betyder, at de kan se programmer forskudt, sætte en udsendelse på pause eller spole i den.

- Vi forbruger altså mere indhold – og i stigende grad på nye måder og platforme. I takt med at det forbrug stiger, stiger prisen på rettighederne også, skriver YouSee på sin hjemmeside.

Andre udbydere hæver også priserne

YouSee er imidlertid ikke ene om at hæve priserne. Ifølge en undersøgelse udarbejdet af Forbrugerrådet Tænk sidste år oplevede en antenneforening i Varde, der havde en aftale igennem Stofa for eksempel, at prisen på deres årlige abonnement steg fra 504 kr. i 2009 til 1.878 kr. i 2015. En stigning på 373 procent. Det refererer Søndagavisen.

Kunder, der vil ud af deres aftale med YouSee inden prisstigning træder i kraft, skal gøre det inden den 14. december.