P-bøderne lagt for had: Test selv om du kan parkeringsreglerne

16x9
Test din viden om parkeringsreglerne. Foto: Google Maps / TV 2

Kan du parkeringsreglerne på rygraden? Test dig selv nederst i artiklen.

Naja Czaja fra Stae i Nordjylland har sat gang i et mindre parkeringsoprør rundt om i Danmark, efter hun for nyligt tonede frem på TV 2 og fortalte om en bøde, hun havde fået for at placere sin trailer på sin egen, private grund.

Hun nægtede at betale.

Siden har håndværkeren Lars Skau Jensen også fortalt om en parkeringsbøde, han og en kollega modtog for at holde på den byggeplads, de arbejder på.

Han har indtil videre heller ikke betalt. Naja og Lars er blot to tilfælde i en bunke af både vrede og forundrede seer- og læserhenvendelser, TV 2 har modtaget henover de seneste døgn.

Men hvor gode er vi egentlig til parkeringsreglerne?

Tidligere på året udførte politiet en landsdækkende cykelrazzia. I den forbindelse kunne du teste din viden om cykelreglerne. Prøv testen her:

Overordnet har færdselsloven en række regler, der altid skal overholdes. Dog kan de enkelte kommuner have udarbejdet kommunale parkeringsregler, som lemper de generelle regler.

Som eksempel må bilister aldrig parkere på eller inden for fem meter af et fodgængerfelt, ligesom det er forbudt at parkere på toppen eller i nærheden af en bakketop.

Men hvilke andre regler er der? Test din viden her:

Kan du dine parkeringsregler?