Samfund

Børnecenter Tullebølle lukker efter mistanke om seksuelt misbrug

Børnecentret Tullebølle på Langeland bliver lukket af Udlændingestyrelsen efter flere problemer.

Børnecenter Tullebølle på Langeland bliver lukket af Udlændingestyrelsen, fordi der er for mange sager med asyldrengene. Det oplyser Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.

Børnecentret, der huser børn, der er kommet til Danmark uden en forældre, har i de seneste måneder været flere gange i medierne.

Slagsmål på børnecentret og seksuel chikane af unge piger på Langelandsfestival er nogle af historierne, der har været i medierne om centeret.

I sidste uge modtog Udlændingestyrelsen en orientering fra Langeland Kommune om mistanke om to sager om seksuel krænkelse af beboere begået af to tidligere ansatte, som er politianmeldt.

Lukningen sker efter lang tids problemer, og nu kommer det også frem, at der er mistanke om, at ansatte har misbrugt de mindreårige drenge. 

- Der har som alle ved været en periode hen over sommeren med en række alvorlige hændelser og en udtalt kritik af forholdene på børnecentret. 

- Og vi har nu tilmed også en begrundet mistanke om to sager, hvor medarbejdere har begået seksuelle krænkelser af nogle af drengene, skriver Sisi Eibye, asyldirektør i Langeland Kommune.

Det er efter denne orientering, at Udlændingestyrelsen sammen med kommunen har besluttet at lukke børnecenteret.

Ifølge DR P4 Fyn er der tale om en mistanke mod to kvindelige medarbejdere, der i deres fritid har haft seksuel kontakt med nogle af de mandlige beboere. P4 Fyn citerer Langeland Kommunes borgmester for informationerne. 

Problemerne på centret, ud over de nu mulige seksuelle krænkelser, har blandt andet talt slåskampe mellem beboerne og seksuelle overgreb udført af beboere i området. 

- På baggrund af sommerens episoder valgte den øverste ledelse at gennemføre en intern undersøgelse. Undersøgelsens konklusioner har givet anledning til, at den øverste ledelse i samarbejde med medarbejderne har sat initiativer i gang for at vende udviklingen og kulturen på børnecentret. 

- Men vi må nu konstatere, at den nødvendige kulturforandring vil tage for lang tid at gennemføre, set i forhold til hensynet til både medarbejderne og vores ansvar for drengene på centret, skriver Sisi Eibye i meddelelsen.

Børnecenter Tullebølle huser omkring 40 drenge. De vil nu blive flyttet til andre centre.