Samfund

Bliver du generet af telefonsælgere? Her er de bedste råd fra TV 2's brugere

Der er håb forude, hvis du bliver kimet ned af telefonsælgere. Vi har samlet de bedste råd fra TV 2's Facebook-følgere.

Oplever du også at blive ringet op af telefonsælgere? Fortvivl ikke! TV 2 Nyhedernes brugere på Facebook har masser af gode tips - nogle er dog mere noble end andre.

- Installer Truecaller, så kort lyder forslaget fra Thomas Thulstrup.

Truecaller er en app, der fungerer som en slags udvidet telefonbog, og som blandt andet giver dig mulighed for at identificere ukendte indkommende opkald.

Nogle brugere foreslår at tilmelde sig Robinsonlisten, som er et statsligt CPR-register, der beskytter mod direkte markedsføring fra firmaer, som man kan tilmelde sig på borger.dk

Og nogle mener altså, at det er en god ide, som for eksempel Søren Andersen, der skriver:

- Jeg er tilmeldt Robinson-listen og får ingen opringninger fra sælgere.

Robinsonlisten virker ikke

Der er imidlertid mange, der bliver ringet op, selvom de står på listen, kan man læse i kommentarfeltet.

- Det er noget sludder, I skriver. De er fuldstændig ligeglade med Robinsonlisten. Jeg har stået der i mange år, og de ringer stadigvæk, og når man gør dem opmærksom på det, har de glemt den eller kender den ikke, skriver Ole Kese.

Og han bakkes op af Anette Bruun Rasmussen:

- Det hjælper INTET at stå på Robinsonlisten. Det har jeg gjort i flere år. Og jeg deltager af netop denne grund aldrig i de der konkurrencer. Og alligevel siger sælgeren, hver gang de ringer, at det er fordi, jeg har deltaget i en konkurrence. Tror bare, de bruger det som en dårlig undskyldning, skriver hun.

Jeg er begyndt at prøve at sælge dem nogle af mine ting, jeg har til salg på nettet

Bjarke Dyhr Hjortlund

Men det er faktisk ulovligt. Som det fremgår af Markedsføringslovens §6 stk. 3 og 5.

Apps kan hjælpe

Men det lader altså til, at ikke alle virksomheder overholder disse regler. Heldigvis er TV 2’s Facebook-følgere klar med flere råd:

Den norske nummervisningsapp 180 bliver nemlig også anbefalet af flere brugere, blandt andre Sanne Harpsøe Larsen.

- Download appen 180. På den kan man blokere alle uønskede opkald efterhånden og slipper dermed for at skulle registrere sig på Robinsonlisten, hvor der kan gå op til 3 måneder, før den er fuldt effektiv. Der er meget langt mellem, at jeg får uønskede opkald nu, skriver hun.

Kreative forlag

Andre brugere har lidt mere kreative forslag til, hvordan man undgår telefonsælgere eller kommer af med dem. Nogle i den jordnære ende, som det Signe Sørensen kommer med, hvor hun skriver:

- Deltager aldrig i konkurrencer uden at nærlæse, hvad der står og tjekke, om det er en reel side. Er på Robinsonlisten og bliver alligevel ringet op et par gange om ugen.

Også Aase Ansbo Buoninconti er klar med et godt tip:

- Når de begynder, siger jeg lynhurtigt: "jeg har Ikke en øre !"og lægger på.

Velgørende råd

I den lidt mere kuriøse ende finder vi blandt andet Bjarke Dyhr Hjortlunds forslag:

- Jeg er begyndt at prøve at sælge dem nogle af mine ting, jeg har til salg på nettet, det synes de ikke sjovt, men det gør jeg, skriver han.

- Jeg beder samtlige sende mig et nøgenfoto før samtalen kan fortsætte og lægger så på... Det fungerer, skriver Allan Sonny Madsen.

Otto Andersen er også klar med et velgørende råd. Ifølge ham skal man blot sige, at man ikke kan tale mere i sin telefon og så bede sælgeren ringe på nummeret til en velgørende organisation. 

- De ringer aldrig mere, skriver han.