Samfund

Svend-Erik hyldes for at bo sammen med syriske Ammar: - Et fantastisk menneske

Flere af TV 2 Nyhedernes Facebook-brugere glæder sig over, at Svend-Erik har ladet Ammar flytte ind hos sig. Nogle er skeptiske.

71-årige Svend Erik Spillehus har åbnet sit hjem for den 20-årige syriske flygtning Ammar Mahmoud Alhallah, der flygtede fra Syrien som 18-årig.

Historien om de tos bofællesskab, som har udviklet sig til et venskab, har fået flere til at reagere på TV 2 Nyhedernes Facebook-side.

Den overvejende del af de cirka 200 kommentarer er positivt stemt overfor Svend Erik Spillehus’ initiativ, der opstod, efter han mistede sin kone.

Kunne også invitere hjemløs

Nogle af brugerne mener dog, at han kunne bruge sin medmenneskelighed anderledes.

- Man kunne jo også invitere en dansk hjemløs til at bo hos sig. Vigtigt også at hjælpe danskere i nød, skriver Pia Munck.

- Meget heldigt, at der ikke lige stod en 20-årig dansk hjemløs, lyder det fra Janne Jørgensen.

Gav smil på læben

Flere af brugerne er positive overfor, at Svend Erik Spillehus lader Ammar Mahmoud Alhallah bo i sit hjem i Assens på Fyn til en husleje på 2000 kroner om måneden alt inklusiv.

- Svend Erik, thumbs up for din medmenneskelighed og den respekt, der er mellem dig og Ammar. I kan kun berige hinandens liv, skriver Nadia L. hamo.

- Det gav mig et varmt smil på læben. Hvor er det bare sødt gjort af ham. Fantastisk menneske. Må gud velsigne ham og give ham et godt liv, når han sådan hjælper andre, skriver Mona Aslan.

Flest positive reaktioner

5000 har reageret på historien om deres bofællesskab - flest med en tommelfinger, der vender opad.

Svend-Erik og Ammar fortæller TV 2, at de er blevet gode venner, efter de flyttede sammen. Et venskab der blandt andet har ført dem på ture til København.

Svend Erik Spillehus prøver at få solgt sit hus, da han gerne vil finde noget mindre at bo i.

Hvis det skulle ske, vil der dog også være et værelse til Ammar, forsikrer Svend Erik Spillehus.

Du kan læse alle kommentarerne og give din egen mening til kende her: