Samfund

Tårerne strømmer på Facebook: Isabella og 'moffe' er fuldstændig fantastiske

25-årige Isabella har i flere år boet sammen med sin morfar på 91. Det har ramt lige i hjertekulen på mange andre børnebørn.

Lyserøde hjerter og rosende ord vælter ind til Isabella Alberte Hedeager, efter at hun har delt sin historie med TV 2 Østjylland.

I flere år har hun boet sammen med sin 91-årige morfar - 'moffe' - hjemme i hans store hus i Højbjerg, og det har skabt en helt ny glæde i begges liv, fortæller de.

- Jeg tror, at det var dagen efter, at min mormor døde, at vi sad og snakkede. Så sagde han, at nu var der ikke nogen, der havde brug for ham mere, siger 25-årige Isabella Alberte Hedeager om, hvad det var, der startede 'projekt morfar'.

Isabella manglede på det tidspunkt selv et midlertidigt sted at bo, og hun besluttede sig for at flytte ind hos moffe, og siden har de to haft travlt. De har været i biografen sammen, været på adskillige restaurant-besøg, og de har sågar rejst til Filippinerne sammen. Nu er Isabellas kæreste også flyttet ind.

10.000 likes på rekordtid

Den hjerteskærende historie har skabt stor glæde og respekt på Facebook.

- Det er simpelthen den sødeste historie, jeg har hørt. Hvor er han heldig at have sådan et sødt barnebarn - og så er hendes kæreste også med på at flytte ind. Håber, de får glæde af hinanden i mange år, skriver Anne Petersen til TV 2's post.

En anden bruger mener, at barnebarnets kærlighed til morfaren er livsforlængende:

- Kære Isabella. I er fantastiske, hver er det godt tænkt. Mange ældre bor ensomt i deres store huse fyldt med minder om det lykkelige familieliv, der var engang... Nu er livet kommet tilbage, og det er en winwin, held og lykke fremover, tror mindst din morfar bliver 110..., skriver Eva Adler Juul.

Opslaget er blevet liket knap 10.000 gange, og flere end 300 har sendt en hilsen af sted til barnebarn og morfar:

- Det varmer ens hjerte. Tænk, hvis der var flere, der tænkte sådan, så ville der ikke være så mange ensomme ældre, og livet ville igen give mening for dem, som har brugt deres liv på os, skriver Kristinna Ruberg.

Advarsel til mine 21 børnebørn: Morfar flytter ind

Enkelte brugere fortæller, at de selv har gjort som Isabella. Nogle bor fortsat med deres bedsteforældre, mens andre overvejer at gøre det:

- Sejt. Da min bedste døde, kunne bedstefar ikke lide at være alene, så jeg flyttede ind. Jeg var 14. Og jeg boede der, indtil han flyttede på plejehjem, skriver Gitte Berthelsen.

- Det er ligesom mig. Min mand og jeg bor også sammen med min 90-årige morfar i hans hus. Lidt sjovt, at der findes andre derude, der gør det samme, skriver Louise Gundel Krebs.

I indslaget om Isabella og moffe gør det 25-årige barnebarn det klart, at 91-årige Svend Aage Jensen er hendes bedste ven, og at alderen ikke har nogen betydning.

Det har fået andre bedsteforældre til at rette en kommentar til deres børnebørn. Blandt andre 80-årige Leif Engelsbak:

- Advarsel til mine 21 børnebørn... Moffe kommer og flytter ind... om 10 år... lige efter min 90 års dag... Så I har 10 år til at forberede jer.

Du kan selv deltage på TV 2 Nyhedernes facebookside: