Morfar sagde ingen havde brug for ham mere – så flyttede barnebarnet ind

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Isabella har i flere år boet sammen med sin morfar på 91 år. Han er blevet præsenteret for asiatisk mad og 3D-tegnefilm

Svend Aage Jensen er 91 år.

Da hans hustru Marie gik bort for fire år siden, efter længere tids sygdom, forventede han ikke de store overraskelser af livet.

- Jeg havde ikke nogen særlige forventninger. Jeg var jo forberedt på at blive alene, siger Svend Aage Jensen.

Og efter 60 års ægteskab var huset i Højbjerg ved Aarhus pludselig meget stort og tomt.

- Det startede allerede, da min kone begyndte at blive dement. Så bliver man jo lidt ensom på en måde, siger Svend Aage Jensen.

Isabella flytter ind

Han har tre børn og tre børnebørn. Det mellemste barnebarn hedder Isabella.

- Jeg tror, at det var dagen efter, at min mormor døde, at vi sad og snakkede. Så sagde han, at nu var der ikke nogen, der havde brug for ham mere, siger Isabella Alberte Hedeager. Med sine 25 år er hun i den anden ende af livet.

Og hun havde faktisk brug for sin morfar.

- Jeg havde opsagt min lejlighed og manglede egentlig et sted at bo i en måned, inden jeg skulle flytte ind et nyt sted. Så jeg flyttede ud til Moffe midlertidigt, siger Isabella Alberte Hedeager.

- Det var jo virkelig noget af en forandring fra, at jeg boede alene til at bo sammen med Isabella, siger Svend Aage Jensen.

Ny mad og 3D-tegnefilm

Svend Aage Jensen har været vant til spise det samme morgen, middag og aften.

- Sovs og kartofler. Og så kommer jeg og ændrer menuen fuldstændig. Vi spiser asiatisk og tager på indisk restaurant. Han har været så åben for at prøve nyt, siger Isabella Alberte Hedeager.

Parret har også lavet en liste over film, som de var nødt til at se. 

- Han har ikke været i biografen i over 40 år. Så vi har været inde og se 3D-tegnefilm. Egentlig var det ikke meningen, at jeg skulle blive boende derude i så lang tid. Men jeg endte med at blive der i to år, siger Isabella Alberte Hedeager.

Isabella og hendes morfar nøjes ikke med at bo sammen. De tager også på ferie sammen. For eksempel en tur til Filippinerne. Men efter to år blev morfar slået af pinden af en yngre model.

Flytter sammen med kæresten

- Hun flyttede jo sammen med en yngre mand end mig, siger Svend Aage Jensen.

- Der gik lang tid, før jeg fik sagt, at vi havde fundet en lejlighed, og at jeg skulle flytte. Det var svært, siger Isabella Alberte Hedager.

Siden har Isabella og hendes kæreste Emil boet sammen i en lejlighed i Aarhus.

- Jeg har hele tiden haft end drøm om, at Emil og jeg skulle have et hus. Så kunne vi have et anneks, Moffe kunne bo i. Men pludselig mens vi var ude ved Moffe, tænkte jeg, at vi jo bare kunne flytte ud til ham i stedet, siger Isabelle Alberte Hedeager.

Heldigvis var kæresten Emil med på den ide. 

- Det havde jeg jo ikke de store indvendinger mod. Jeg regner med, at vi kan få en god tid sammen, siger Svend Aage Jensen.

Nu virker det store hus i Højbjerg ikke længere så tomt, idet Isabella og Emil allerede er ved at flytte ind.

- Moffe er en af minde bedste venner. Virkelig. Det er lidt sjovt, for han er 91 år, men det behøver ikke at have nogen betydning, siger Isabella Alberte Hedeager.

Herunder kan du se en video fra en rejse, som Isabella og hendes morfar har været på: