Samfund

Jysk by vil udelukke æ, ø og å i nye vejnavne: Vil være internationale

Arkivfoto. Ida Marie Odgaard / Scanpix Denmark

Politikerne i Billund ønsker, at fremtidens vejnavne bliver barnlige - og uden æ, ø og å.

Billund ønsker at være børnenes hovedstad, og den ambition skal afspejles på nye vejnavne.

Allerede nu har flere veje i byen barnlige associationer. Man kan blandt andet bo på veje som ’Snurretoppen’, ’Hinkestenen’, ’Hønseringen’ og ’Tinsoldaten’.

Men da Billund også ønsker at være en international by, vil flere politikere nu undgå bogstaverne æ, ø og å på fremtidens vejnavne.

Det skriver Jydske Vestkysten.

- Vi har diskuteret, hvordan det ville lyde på engelsk, og det endte med at blive det springende punkt, siger Per Nyhus (DF), formand for Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune, til avisen.

Legeredskabet eller eventyrnavne

Blandt forslagene til vejnavne i et nyt boligkvarter i den sydlige del af Billund var ’Gemmestedet’, ’Hemmeligheden’, ’Snørebåndet’ og ’Blokfløjten’.

Men flere af de navne er nu skrottet. 

Hvis Billund skal være en international by, vil et vejnavn som ’Snørebåndet’ nemlig være en forhindring. Derudover skal navnene hænge sammen, så kvarteret er tematiseret.

Derfor har politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i Billund Kommune nu bedt om nye forslag – gerne hvor hverken æ, ø eller å ikke indgår.

- Hvis temaet er legeredskaber, kan det være det tema, man kører igennem i hele den udstykning, så man ikke blander legeredskaber og eventyrnavne sammen, siger Per Nyhus til Jydske Vestkysten.