22 kommuner sænker skatten næste år: Se, om du skal betale mindre

16x9
I Københavns Kommune pilles der ikke ved skatten i 2017. Foto: Pressefoto, Københavns Kommune / TV 2

Samlet set falder skatten med godt én million kroner i kommunerne i 2017.

Der er gode nyheder for mange af de danskere, der gerne ser, at kommuneskatten sluger færre kroner.

For 22 kommuner landet over har nemlig valgt at skrue ned for skatteprocenten næste år, mens kun fire har valgt at skrue den i vejret. Samlet set svarer det til, at skatten falder med godt én million kroner i kommunerne næste år.

- Igen i år er det mere end hver fjerde kommune, der skruer på skatteprocenterne. Jeg glæder mig over, at kommunerne samlet set lykkes med at holde skatten i ro, samtidig med at der lokalt har været mulighed for at tilpasse skatten, siger siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Samlet set skal danskerne dog ikke betale mere i kommuneskat næste år. Det viser kommunernes indberetninger til Social- og Indenrigsministeriet, skriver ministeriet i en pressemeddelelse lørdag.

Odense skal betale mere i skat

De kommuner, der skruer skatten i vejret, er Læsø, Odense, Fanø og Rebild.

Alene i Odense Kommune hæves kommuneskatten med 0,5 procent, og det betyder, at der klinger godt 137 millioner kroner mere i kommunekassen i 2017 end i år.

- Et mindre antal kommuner havde på forhånd fået mulighed for at sætte skatten op inden for en samlet ramme på 200 millioner kroner, siger social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

Ifølge økonomiaftalen mellem regeringen og KL skal kommunerne holde den samlede kommunale skat i ro i 2017.

I alt budgetterer kommunerne med at opkræve cirka 266 milliarder kroner i skat i 2017, viser kommunernes indberetninger af skatteoplysninger til Social- og Indenrigsministeriet.

Sådan stiger og falder kommuneskatten i 2017

Kommunernes tal for 2017 ifølge Social- og Indenrigsministeriet