Samfund

Rigspolitichefen: Fri hash løser ikke bandekriminalitet

Hvis vi skal bandekriminaliteten til livs, så hjælper det ikke at legalisere hash, fastslår Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg.

Fri hash er ikke løsningen på den verserende bandekonflikt. Det fastslår rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i 'Lippert - et walk and talkshow' på TV 2 NEWS. 

- Jeg tror, at det, der er vigtigt for mig at sige, er, at man i hvert fald ikke skal bilde sig selv ind, at hvis man fjerner det her, at så holder bander og rockere og alle mulige andre op med at begå kriminalitet, lyder det fra Rigspolitichefen.

Dermed går han direkte imod overborgmesteren i Københavns Kommune, Frank Jensen, og hans mangeårige ønske om at legalisere hash i hovedstaden.

Et ønske, der blussede op igen, efter at christianitterne havde foretaget den historiske rydning af Pusher Street i september. Overborgmesteren sagde i den forbindelse til Berlingske:

- Mit synspunkt er kendt. Jeg mener, vi bør gå en ny vej i forhold til hashmarkedet. Vi overlader et milliardmarked og en undergrundsøkonomi til de hårdkogte kriminelle. Hvis vi kan tage så stor en indtjening ud af den kriminelle underverden ved at gå legaliseringsvejen, så er jeg klar til at prøve det. Nu har vi i så mange årtier forsøgt os med en forbudspolitik uden det store held, lød det fra Frank Jensen.

Kriminalitet kan ikke løses med et snuptag

Men det forslag klinger altså ikke vel i Rigspolitichefens ører: 

- De, der sidder på det her marked, det er professionelle kriminelle. De har det som en levevej og et levevis, og de finder bare andre måder at være kriminelle på.

Så det løser man ikke ved at legalisere hash?

- Nej, man løser ikke kriminalitetsproblemer med sådan et snuptag, lyder det fra Jens Henrik Højbjerg. 

Overborgmester Frank Jensen står ikke alene med sit ønske. Også hos Christiansborg-partierne Alternativet og Radikale Venstre er man fortalere for en legalisering af det euforiserende stof hash.