Samfund

Dronningen om kronprinsens trampolinulykke: Ikke så mærkeligt at det gik galt

Kronprinsen skal gå med halskrave de næste 12 uger efter en trampolinulykke, men dronning Margrethe havde fredag overskud til at grine af situationen.

Kronprins Frederik fik torsdag eftermiddag et brud på halsrygsøjlen i forbindelse med en trampolinulykke, men under fredagens reception på Christiansborg for de danske OL- og paralympiske atleter havde dronning Margrethe overskud til at grine af situationen.

- Kronprinsen skulle jo også have været her i dag, men han kan desværre ikke være til stede. Han ærgrer sig blå og gul og grøn. Og rød og hvid vel også, sagde dronning Margrethe med et smil på læben.

Bemærkningen fik hele salen til at grine, og det fik regenten til at fortsætte ad samme spor.

- Når man hopper i trampolin, når man er fyldt næsten 50, så er det måske ikke så mærkeligt, at det går galt. Men han har det godt, men han må bare ikke lege med her, sagde dronning Margrethe.

Kronprinsen: Jeg havde glædet mig

Trampolinulykken torsdag skete under et privat arrangement i en gymnastiksal. 

Kongehuset oplyser til TV 2, at det skete da kronprins Frederik sprang på trampolin. Til stede var også hans ældste søn, prins Christian, der lørdag fylder 11 år.

Kronprins Frederik skulle sammen med dronningen have været vært ved fredagens reception, og det ærgrer ham at skulle blive hjemme, siger han i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

- Jeg er naturligvis ked af ikke at kunne deltage ved receptionen i dag. Jeg havde glædet mig til at fejre de danske atleters store, historiske præstation i Rio. Jeg ønsker deltagerne en god dag på Christiansborg.

Bruddet behandles med en halskrave, som kronprinsen skal have på i cirka 12 uger.