Samfund

Sådan vil Københavns Lufthavn undgå, at du misser dit fly

Københavns lufthavn har de seneste tre måneder haft store problemer med lange køer. Nu er der sat en masse nye initiativer igang.

Flyforsinkelser og passagerer, der har misset deres fly. Det har været konsekvenserne af den underbemanding, der har været i Københavns lufthavn henover sommeren og efteråret. 

- Vi er klar over, at der har været nogle rigtig dårlige dage i løbet af højsæsonen, men vi er simpelthen blevet overrumplede af det øgede antal passagerer, der flyver fra vores lufthavn, siger 

Københavns Lufthavne har åbnet op for en del nye ruter i 2016. Især nye ruter med lavprisselskaber som Ryan Air og EasyJet. De nye ruter har øget antallet af passagerer i lufthavnen med 11 procent alene i år. Det set i forhold til en fremgang sidste år på tre procent.

- En af udfordringerne har også været fremgangen hos lavprisselskaberne. Her skal man betale et ekstra gebyr for at tjekke sin bagage ind, og det har betydet, at mange flere har større håndbagage med. Derfor tager sikkerhedskontrollen længere tid, end vi havde regnet med, siger pressechef i Københavns Lufthavn Kasper Hyllested.

Derfor har Københavns Lufthavne taget en række initiativer, der skal afhjælpe problemerne. 

Nye initiativer i Københavns Lufthavn

 1. Flere medarbejdere

  Københavns Lufthavne har ansat 35 nye medarbejdere, der havde første dag 1. oktober, og de er nu igang med at ansætte yderligere 80.

 2. Mere service før sikkerhedskontrol

  Der er sat flere borde op på vej mod sikkerhedskontrollen, hvor det er muligt at sortere væsker fra og pille eventuelle ipads og computer op af tasken for at gøre selve sikkerhedskontrollen hurtigere.

 3. Ny og større sikkerhedskontrol

  Lufthavnen satte i foråret gang i byggeriet af en større sikkerhedskontrol, der efter planen er klar i 2017. Det mere end 250 millioner kroner store byggeri vil fordoble antallet af kvadratmeter i sikkerhedskontrollen, ligesom der vil være flere securityspor.

 4. Nyt tidsmålesystem

  Lufthavnen har fået nyt måleudstyr, og det vil fra oktober kunne vise ventetiden opdelt på den østlige og vestlige del af sikkerhedskontrollen. I dag vises et gennemsnit, men fremover vil der vises to ventetidsmålinger, så man let kan se, hvor ventetiden er kortest.

Kilde: cph.dk