Samfund

Køen i lufthavnen fortsatte og fortsatte - og så kom hr. Holm for sent til flyet

Efterårsferien har ramt landet og ekstra mange danskere flyver netop nu afsted på ferie.

Petur Holm stod så længe i kø til sikkerhedskontrollen i Københavns lufthavn, at han missede sit fly. Københavns lufthavn erkender underbemanding.

To timer før afgang var Petur Holm og hans kone mødt op i Københavns Lufthavn for tage på ferie i Porto i Portugal. Det var fredag den 19. august. Parret havde bevidst booket ferie uden for skolerne sommerferie. Men det syn, der mødte dem i lufthavnen, havde de ikke forventet.

- Det var den længste kø, jeg nogensinde har set i en lufthavn. Der stod nok omkring 2000 mennesker i kø.

Se videoen af køen øverst i artiklen og læs herunder, hvordan Københavns Lufthavn imødekommer problemet met nyt initiativ:

På grund af den lange ventetid i køen til sikkerhedskontrollen nåede Petur Holm og hans kone ikke deres fly.

- Vi prøvede mange gange at gøre personalet i køen opmærksomme på, at vi ikke ville kunne nå vores fly, men virkede som om, at de fuldstændig havde mistet overblikket.

Københavns lufthavn beklager underbemanding

Pressechef i Københavns Lufthavn, Kasper Hyllested beklager situationen.

- Det lyder som en rigtig beklagelig situation, og vi erkender, at vi har haft en del dårlige dage hen over sommeren og det tidlige efterår.

Det virkede som om, de fuldstændig havde mistet overblikket.

Petur Holm

Københavns lufthavne har åbnet op for en del nye ruter i 2016. Især nye ruter med lavprisselskaber som Ryan Air og EasyJet. De nye ruter har øget antallet af passagerer i lufthavnen med 11 procent alene i år. Det set i forhold til en fremgang sidste år på tre procent.

- Vi havde ikke i vores vildeste fantasier forestillet os så stor en fremgang i antallet af rejsende. Vi har sat en del initiativer i værk for at få løst problemet, siger Kasper Hyllested.

Hos flyselskabet Thomas Cook Airlines, der flyver chartergæster for blandt andet Spies og Tjæreborg, har de oplevet store problemer og gør det fortsat, siger kommunikationschef Torben Andersen.

- Der er simpelthen for mange passagerer til de faciliteter, der er i Københavns Lufthavn.

Flere konflikter ombord på flyene

Ifølge Torben Andersen har flyselskabet flere gange i løbet af sommeren oplevet, at fly har måttet udskyde deres afgange, fordi gæster er blevet forsinket i sikkerhedskontrollen.

Det stresser gæsterne helt vildt og har betydet mange flere konflikter på flyet.

Torben Andersen

- Vi har oplevet mange gæster komme løbende hen til flyet. Det stresser gæsterne helt vildt og har betydet mange flere konflikter på flyet. Hvis f.eks. en familie med små børn lige er stresset igennem lufthavnen og så kommer ombord på flyet – så er der måske ikke er mere plads til håndbagagen – så kan de godt begynde at skændes med stewardesserne.

Petur Holm har nu sendt en klage og krævet erstatning for sit missede fly. Han er oprindeligt fra Island og hans kone er fra Ukraine, så de rejser rigtig meget fra hjemmet i Glumsø ved Næstved. Og han er ikke i tvivl:

- Det er den værste oplevelse i lufthavn, jeg nogensinde har haft. Ikke engang juletrafikken i de store lufthavne som Heathrow, Charles de Gaulle eller Frankfurt har jeg oplevet køer, som den vi oplevede den dag i Københavns Lufthavn. 

Årets største rejsedag

Fedag var årets største rejsedag i Københavns Lufthavn, da efterårsferien begyndte. Prognosen siger, at hele 47.000 passager skal flyve fra lufhavnen den dag. Men pressechef Kasper Hyllested garanterer, at lufthavnen har fuld bemanding på, og at alt vil blive gjort for, at alle når deres fly i tide.

- Det er jo selvfølgelig svært at udstede garantier, men vi har indsat ekstra personale til at guide folk og sørge for, at der ikke står nogen i kø, der har under 30 minutter til deres flyafgang.  

Der er også mange danskere, der rejser afsted i bil. I linket herunder kan du se, hvordan du slipper for kø på motorvejen.