Samfund

Siger farvel til Allah: Mindst 500 asylansøgere er blevet kristne i år

Gudstjeneste med dåb af konvertitter i Apostelkirken på Vesterbro i 2013. Personerne har valgt at forlade islam for at blive kristne og dermed også blive døbt. Linda Kastrup / Scanpix Denmark

Siden jul har mindst 500 asylansøgere konverteret fra islam til kristendom i Danmark, vurderer organisation.

Et hidtil uset antal asylansøgere i Danmark skifter Allah ud med den kristne Gud. Det skriver Jyllands-Posten.

Siden jul har mindst 500 asylansøgere konverteret fra islam til kristendommen og blevet døbt i danske sognekirker og frikirker.

Det vurderer organisationen Folkekirkens Asylsamarbejde. Og dertil kommer de mange, som går til dåbsforberedelse.

Der er en helt klar tendens

Præcist hvor mange konvertitter, det drejer sig om, vides dog ikke med sikkerhed, fordi dåbshandlinger ikke registreres på baggrund af etnicitet i Danmark.

Men Søren Dalsgaard, koordinator i Folkekirkens Asylsamarbejde, understreger, at der er tale om en markant stigning.

- Selv om der ikke er endelige tal på det, er det en helt klar tendens. At vi nu har dåbshold på 30-35 stykker, er et ganske nyt fænomen. Det har vi aldrig set før, siger han til Jyllands-Posten.

Biskopper vil ikke udskyde dåb

Det er primært iranske asylansøgere, der ønsker at blive døbt. Risikoen for straf i hjemlandet kan være med til at give dem asyl her i landet.

Kirkeminister Bertel Haarder (V) opfordrede i begyndelsen af 2016 landets biskopper til at vente med at døbe asylansøgere, indtil deres asylsag er afgjort. Men den opfordring afviste landets biskopper af følge.

Og sådan lyder det fortsat ifølge biskop i Viborg, Henrik Stubkjær:

- Jeg kan ikke se, at vi skal udskyde dåben. Jeg mener, at det er kirkens indre anliggende, og det er vi biskopper meget enige om, siger han til Jyllands-Posten.